Lemuři v olomoucké zoo si pochutnají: Dýně? Nejdřív ibišek? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Lemuři v olomoucké zoo si pochutnají: Dýně? Nejdřív ibišek?

Lemuři v olomoucké zoo jsou milovníky ibišku.
Lemuři v olomoucké zoo jsou milovníky ibišku. (﷯Foto Aha! – Pavel Ryšlink a Milan Kořínek)

Na gastronomické hody v podobě pojídání halloweenských dýní už se instinktivně těší zvířata v olomoucké zoo na Svatém Kopečku. Předtím však musí, zejména lemuři, spořádat zásoby oblíbeného ibišku.

„Během celého roku se snažíme našim zvířatům zpestřovat jídelníček nějakými mlskami, které jsou právě k dispozici,“ prozradila mluvčí zoo Iveta Gronská a dodala: „Na konci léta jsou to právě květy ibišku a hned po nich dýně.“ Ibišky sbírají na svých zahradách i ve volné přírodě prakticky všichni zaměstnanci zoo. „Letos se toho sešly čtyři velké přepravky, takže si to ti, kteří mají ibišky rádi, mohou dosytosti užít,“ konstatovala Gronská s tím, že dokud nebudou ibišky spořádány, nedostane nikdo ani kousíček dýně. „Všichni, kdo žerou nějaké plody, dýně tak milují, že jakmile se k nim dostanou, rezignují na cokoli jiného. Ibišky by pak zvadly, a to by byla škoda,“ dodala Gronská.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.