Tragédie v rodině starosty Jana Birkeho: Dcera zemřela na plicní embolii | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Tragédie v rodině starosty Jana Birkeho: Dcera zemřela na plicní embolii

Rodinu Jana Birkeho postihla tragédie, náhle zemřela mladší dcera Natálie.
Rodinu Jana Birkeho postihla tragédie, náhle zemřela mladší dcera Natálie. (abl/Facebook Jana Birkeho)

Rodinu starosty Náchoda a bývalého poslance Jana Birkeho (54, SOCDEM) postihla tragická událost. Jeho mladší dcera Natálie zemřela na plicní embolii po návratu z dovolené.

„S hlubokým zármutkem musím oznámit, že naši rodinu postihla velká tragédie. Naše mladší dcera Natálie minulý týden tragicky zemřela,“ napsal Birke na Facebooku a k příspěvku vložil i fotku dcery. Ta zemřela na plicní embolii. Birke za sebe, manželku Šárku a dceru Adélu poděkoval za stovky kondolencí, které se objevily pod příspěvkem. „Pomáhá nám to překonat ty nejtěžší okamžiky v našem životě,“ dodal.

On sám měl dříve zdravotní problémy. V roce 2015 se podrobil operaci s ucpanou cévou a o šest let později si prošel i covidem. Ten měl u něj těžký průběh, když se spojil se zápalem plic. Birke byl v letech 2013 až 2021 sociálnědemokratickým poslancem. V současnosti vede už 13 let město Náchod.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.