Kamaráda zadusili polštářem: soudu napráskali i přítelkyni! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 2. května 2024

Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej

Kamaráda zadusili polštářem: soudu napráskali i přítelkyni!

Filip K. si přinesl řeč, jak činu lituje.
Filip K. si přinesl řeč, jak činu lituje. (Foto Aha! – Renata Matějková)

Filipovi K. (30) byl sexuálním partnerem, Ladislavovi T. (24) zase dlouholetým přítelem. Ani tak se vrazi neštítili Martina V. (†46) udusit polštářem kvůli autu. Oba včera před soudem činu litovali a udali i svou komplicku.

„Nechápeme, že tady Nikola K. nesedí s námi na lavici obžalovaných. Vše s námi plánovala. Věděla, co se bude odehrávat,“ popisovali shodně oba muži. Pokud by se jejich slova prokázala, mohl by státní zástupce z účasti na vraždě obžalovat i ji. V řízení byla podle slov Filipa K. předvolána jen jako svědek. Několik dní před činem se Filip s Ladislavem a jeho tehdejší přítelkyní Nikolou K. dohodli, že připraví Martina o jeho auto značky Kia.

Chtěli mu podstrčit pod nájemní smlouvu i převod vozu, který by svým podpisem učinil. Z úst Filipa K. měla zaznít i slova o vraždě. V osudný den, 29. března 2022, byla dvojice opilá, a ještě zdrogovaná. Smlouvu Martinovi dali, pak ale došlo k hádce. „Filip vzal polštář a začal ho dusit, já mu držel ruce, aby se nebránil,“ popisoval Ladislav T. Když kamaráda zamordovali, uložili tělo do postele. Mělo to vypadat, jako že se otrávil léky. Z místa pak utekli. Dopadeni byli 21. prosince 2022.

Ladislav T. seděl s vážnou tváří.

Byl jako otec

„Znal jsem ho asi čtyři roky, nechával mě u sebe bydlet. V jistém smyslu jsem v něm viděl otce,“ soukal ze sebe mezi vzlyky Ladislav T., když líčil svůj vztah k zavražděnému. „Byli jsme milenci,“ přiznal Filip K.

Dohoda o trestu

Obžalovaní se u soudu k činu přiznali a se státním zástupcem by chtěli uzavřít dohodu o vině a trestu. Podle informací Aha! by se mohlo jednat o 20 let natvrdo, jinak by jim hrozilo až 30 let za mřížemi nebo i doživotí.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.