Rybář Karel Froňek ulovil v Labi rekordního amura A pak, že neberou! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Rybář Karel Froňek ulovil v Labi rekordního amura A pak, že neberou!

Amura ulovil i Jan Řepa.
Amura ulovil i Jan Řepa.  (Foto Čtenář Aha!)

Sedmdesát let chodí rybařit a nyní vytáhl z Labe kapitální úlovek. Kamarád pana Karla Froňka (73) nám poslal snímek pyšného rybáře s amaruem dlozhým 75 centimetrů.

„Můj dobrý přítel Froněk chytil na Labi u Kolína tohoto parádního amura. Nerad se chlubí, tak jsem poslal foto za něho,“ napsal nám pan Vojtěch, čtenář Aha!. Amura vytáhl na kukuřici pár minut poté, co zkušený rybář přišel k vodě. Měl rovných 75 cm! „Už jako chlapci jsme chodili pytlačit k Botiči v pražských Záběhlicích a Karel měl vždy štěstí, nikdy neodcházel s prázdnou. Rybaří od tří let!“ připsal autor snímku.

Loví i na Lipně

Podobně velkého amura ulovil i vášnivý rybář Jan Řepa (33) na Lipně. „Chodíme na ryby s rodinou každou sobotu,“ prozradil Jan z Babic u Netolic.

Amur bílý

Amur bílý je nepůvodní druh kaprovitých ryb. Do tehdejšího Československa byl dovezen hlavně z důvodu jeho rostlinožravosti, a to za účelem likvidace porostů rákosí. Ve své domovině může dosáhnout délky až 150 cm, v českých podmínkách dorůstají délky kolem 100 cm.

Přečtěte si
Petr Balát
31. 7. 2023 • 22:54

Vy v té redakci jste neskuteční idioti !
Pod pojmem REKORDNÍ AMUR si představuju amura 25+ (kg samozřejmě), a ne tuhle "nábojnici' ....
Jděte do kelu s takovýma info !

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.