Přestěhovat se za lepší prací?... ani náhodou | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 1. května 2024

Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund

Přestěhovat se za lepší prací?... ani náhodou

Češi by se za prací nestěhovali
Češi by se za prací nestěhovali (Foto scom, ara)

Přibližně jen 20 procent Čechů by zvažovalo přestěhování za lepší prací. Mezi tři kraje, o kterých si lidé myslí, že je v nich možné sehnat nejlepší výdělek, patří Praha, střední Čechy a jižní Morava.

„I když existují velké rozdíly v atraktivitě krajů na trhu práce, jen necelá pětina zaměstnanců je ochotná se za prací stěhovat,“ komentuje průzkum mezi 500 respondenty František Boudný z personální agentury Předvýběr.cz. Za zajímavějšími podmínkami a finanční nabídkou by se ochotně přestěhovalo jen necelých pět procent dotázaných, dalších třináct procent lidí uvádí spíše ano. Naopak náklady na změnu bydliště a žití mimo svůj kraj považuje 29 procent lidí za tak vysoké, že se jim změna nevyplatí. Zhruba 25 procent Čechů ví, že by na tom jinde byli lépe s penězi i po započítání všech nákladů, přesto o změnu nestojí, protože je jejich zaměstnání baví.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.