Havárie cisterny cestou k požáru: Zemřel hasič (†34), otec dvouletého kluka! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Havárie cisterny cestou k požáru: Zemřel hasič (†34), otec dvouletého kluka!

Hasič i svědomitý tatínek Zdeněk Hejduk s malým synkem.
Hasič i svědomitý tatínek Zdeněk Hejduk s malým synkem. (Foto Aktu.cz, ara )

Na noční službě byli kolínští hasiči připraveni zachraňovat životy, to když se po desáté rozezvučel poplach volající je k požáru. Na místo ale nedojeli. Při tragické havárii cisterny navíc zemřel hasič Zdeněk Hejduk (†34).

U požáru zasahovalo devět jednotek hasičů, jedna z cisteren ale nedorazila. Na Ovčárecké ulici v Kolíně ze zatím neznámého důvodu havarovala. „Narazili do semaforu, následně do rodinného domu. Došlo k utržení pravého předního kola a cisterna skončila na boku,“ sdělila policejní mluvčí Vlasta Suchánková. Ve voze zůstala zaklízěná čtyřčlenná posádka. Dva hasiči byli lehce zranění, pro vážně raněného řidiče přiletěl záchranářský vrtulník. Nejhůř na tom však byl Zdeněk Hejduk. Muž, který načínal osmý rok služby, svým zraněním na místě podlehl. „Hasičská rodina ztratila člena, kolegu, kamaráda... Je mi to nesmírně líto. Kolegům, a především pak rodině vyjadřuji upřímnou soustrast,“ vzkázal generální ředitel hasičů Vladimír Vlček (62). Příčiny nehody šetří policie.

Je tu po něm prázdno...

Už od rána se na místě tragédie hromadí květiny a vzpomínkové svíčky. Na hasiče Zdeňka doma čekal teprve dvouletý synek i rodina. „Včera v noci při zásahu tragicky zahynul náš syn. Byl svědomitým tatínkem a vždy ochotný komukoli pomoci. Je tu po něm strašně prázdno,“ napsal po tragédii jeho otec.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.