Našly se trosky ponorky Titan: Byly mezi nimi ostatky posádky! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 30. dubna 2024

Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce

Našly se trosky ponorky Titan: Byly mezi nimi ostatky posádky!

Co způsobilo implozi ponorky Titan?
Co způsobilo implozi ponorky Titan? (ČTK)

Kanadská loď Horizon Arctic přivezla ve středu po deseti dnech obrovského úsilí trosky ponorky Titan, v níž se pět cestovatelů vydalo prozkoumat vrak Titaniku. Dle americké pobřežní stráže se mezi nimi nalezly také lidské ostatky. 

Vše bude převezeno do Spojených států a následně podrobeno testování a analýze. Z hlubin oceánu se podařilo vyprostit rozměrné kusy kovu, včetně průzoru, kterým pětice nešťastníků sledovala Titanic. Dle BBC trosky obsahovaly mj. okénko ponorky, titanový prstenec, přistávací rám a šachtu pro koncové zařízení.

„Ještě nás čeká značné množství práce, abychom pochopili faktory, které vedly ke katastrofě, a pomohli zajistit, aby se podobná tragédie již neopakovala,“ uvedl v prohlášení kapitán Jason Neubauer a dodal, že je vděčný za mezinárodní a meziagenturní podporu.



Přečtěte si
j.p.toman
1. 7. 2023 • 08:26

"Ještě nás čeká značné množství práce, abychom pochopili faktory, které vedly ke katastrofě, a pomohli zajistit, aby se podobná tragédie již neopakovala"
Pokaždé, když se někde něco stane, vyleze nějakej důležitej činitel a řekne tuhle větu. A navzdory těmto ujištěním se to stane znova a znova...

pravlast
30. 6. 2023 • 17:28

Ponorka postavená z dílů koupených na netu nemohla obstát a viníci jsou jasní,jsou to provo­zova­telé,­kapi­tán,ma­jitel a ti "hledači" senzací.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.