Poštval psy na příbuzné, pak zapálil byt... PEKLO V RÁJI | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 3. května 2024

Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav

Poštval psy na příbuzné, pak zapálil byt... PEKLO V RÁJI

Tak dopadl byt rodičů poté, co v něm násilník založil požár.
Tak dopadl byt rodičů poté, co v něm násilník založil požár.  (Foto Policie ČR)

Peklo na zemi připravil svým blízkým muž (34). Poštval na ně své dva psy a nakonec zapálil byt. Nyní putoval z cely předběžného zadržení do vazební věznice.

Konflikt začal už v pátek večer, kdy muž v domě ve strakonické ulici V Ráji nadával svým rodičům, vyhrožoval požárem a na otce poštval své psy. „Jeden z nich kousl otce do holeně. Syn pak utekl a potloukal se po městě. Napadl i svoji přítelkyni, také na ni zaútočili jeho psi a pokousali jí nohy. Muž jim v tom nezabránil, ani se o to nepokusil,“ popsala policistka Jaromíra Nováková. O den později se muž vrátil do bytu rodičů a přinutil k tomu i přítelkyni.

„Večer zavolal starší muž na linku 158, že je doma napadá syn. Krátce poté telefonovala na policii jiná žena, že její příbuzná je v domě v ulici V Ráji držena násilím. Policisté na nic nečekali a vnikli do bytu násilím. Žena krvácela z ran na nohou, proto ji odvezli do nemocnice na ošetření,“ řekla Jaromíra Nováková. Sotva odjeli, vyrazili na místo hasiči, protože násilník v domě založil požár. „Plameny zničily jeden pokoj a poškodily další místnosti. Škoda přesáhla půl milionu. Sedm lidí muselo být evakuováno,“ dodala policistka.

Hrozí mu 8 let

Hrubián teď může až do soudu v cele přemýšlet, kolik za vydírání, omezování osobní svobody, obecné ohrožení a nebezpečné vyhrožování dostane. Hrozí mu až osm let.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.