Povaha podle sýra: Co o vás vypovídá váš oblíbený? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Povaha podle sýra: Co o vás vypovídá váš oblíbený?

Co o vás prozradí obyčejný sýr?
Co o vás prozradí obyčejný sýr? (iStock.com)

Plísňový, řádně prosolený, nebo spíše tvrdý s dírami? I výběr takové na první pohled obyčejné pochutiny, jako je sýr, dokáže leccos vypovědět o vaší osobnosti. Tak prozraďte, který je ten váš, a odhalte své slabé i silné stránky!

Ementál

Sýr s dutinami z údolí švýcarské řeky Emme. Pravý ementál váží kolem metráku a v průměru má asi metr. Ideální je podávat ho jen tak, na prkénku, přidává se ale i do fondue a zapékaných pokrmů.

JACÍ JSTE?

Jedním slovem tradiční. Máte trochu problém slevit z často až staromódních názorů a přizpůsobit se změnám. Cloumá vámi nostalgie, nejradši byste se vrátili o pár let zpátky. Volný čas raději trávíte doma s knížkou nebo na zahrádce. Lidé vás však mají rádi, protože jste nekonfliktní, komunikativní a přátelští.  

Mozzarella

Vznikla v italské Kampánii, zraje v nálevu ze syrovátky. Čím je starší, tím měkčí a chutnější bývá. Vyrábí se ze speciálního tvarohu z buvolího mléka. Hodí se na pizzu, těstoviny i do salátů.

JACÍ JSTE?

Sofistikovaní, skromní, jen tak vás něco nerozhodí. Působíte nenuceně, přirozeně, snadno získáváte nové přátele. Nemáte problém se přizpůsobit, rádi objevujete nové věci a nová místa. Pořád musíte něco dělat, a tak je s vámi občas těžké držet krok.

Parmezán

Italské rodinné stříbro. Vyrábí se z částečně odtučněného kravského mléka, bochník by měl přitom vážit 39,9 kg průměru měřit kolem 40 až 45 cm. Zraje od do 72 měsíců. Snadno se rozpouští, proto se strouhá do polévek, omáček či na těstoviny, dá se ovšem podávat i samostatně k vínu.

JACÍ JSTE?

Máte vkus a potrpíte si jen na to nejlepší. Snažíte se být dokonalí, totéž vyžadujete i od nejbližšího okolí. Ve věcech máte rádi pořádek a platí to také o úklidu – jakmile najdete doma smítko, je oheň na střeše. Těžko kdo zavděčí. Přesto ale dokážete být velkorysí.

Taveňák

Začal se vyrábět až v 19. století. Díky trvanlivosti jej později začala používat i americká armáda. Vyrábí se ze sýrů, tuků, bílkovin, vody a tavicích solí, prochází tepelnou úpravou kolem 95 ºC a nakonec se vychladí. Maže se na chleba, ale v Americe jej také zapékají do toustů.

JACÍ JSTE?

Obliba »taveňáku« poukazuje na temperament a smysl pro humor. Asi budete milovník sportu – ať už aktivní, nebo pasivní. Máte mírnou povahu, jste přátelští a dokážete se radovat z drobností. Na druhou stranu neradi řešíte jakékoli problémy.

Celý článek najdete v Nedělním Aha! 4.6.2023

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.