Prozkoumejte garáž nejznámějších tváří české showbyznysu. Jaké luxusní vozy vlastní české celebrity?   | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Prozkoumejte garáž nejznámějších tváří české showbyznysu. Jaké luxusní vozy vlastní české celebrity?  

 (freepik.com)

Víte, v čem jezdí české celebrity? Některé třeba v běžných škodovkách. Pak jsou ale i tací, kteří si rádi dopřávají luxus i na cestách a rozhodně nejezdí tuctovými auty. Koho můžete potkat v opravdu luxusních vozech?

Karlos Vémola

Český Terminátor má rád velké věci, auta nevyjímaje. V jeho garáži jich najdete celou řadu. Nejen motoristickým světem zarezonovalo, když ani ne před dvěma lety pořídil něco skutečně excentrického, jak se na excentrického zápasníka sluší a patří. Tehdy se zbavil svého Fordu Mustang a vyměnil jej za terénní model G od Mercedesu v úpravě Brabus. Tahle německá klasika má výkon 800 koní a i když se jedná o off-road, ve sprintu strčí do kapsy nejeden sporťák. Vždyť rychloměr ukáže stovku už 4,1 vteřiny po startu. Povinné ručení na takové auto stojí skoro stejně jako běžný rodinný vůz.

Nebyl by to ale Karlos Vémola, kdyby šlo o sériový kus. Místo znaku na masce chladiče této černé bestie najdete Vémolovy iniciály. Na zádi pak nápis TERMINÁTOR. Tohle auto si v provozu nespletete.

Leoš Mareš

Pokud je řeč o autech a celebritách, nelze vynechat jméno Leoše Mareše. Slavný moderátor je totiž miluje, a zejména pořádné sporťáky. V jeho garážích se tak vystřídaly modely značky Ferrari, Audi R8 nebo nejnověji Lamborghini Aventador. Leoš Mareš prostě miluje rychlost. Maximálka 350 km/h v případě posledního jmenovaného znamená, že si jí může užívat opravdu dosyta.

Petr Čtvrtníček

Kdo by měl autům rozumět lépe než vykutálený majitel autobazaru Karel Čížek? Právě tuto roli si Petr Čtvrtníček střihl v populárním sitcomu Autobazar Monte Karlo. I v civilu je ale velkým milovníkem aut. V jeho garáži našlo místo i ikonické Subaru Impreza WRX STi. Není to ale jediný vůz s rallyeovými geny, který prošel jeho rukama. Před dvěma lety se v inzerci objevil i Ford Focus RS první generace, který mu dříve říkával pane. V jednom z rozhovorů pak Petr Čtvrtníček přiznal, že jeho vysněným vozem je Triumph TR4. V tom ale určitě není sám. Britský sportovní roadster ze 60. let by doma chtěl mít leckdo.

Dominik Kubalík

Ne každá hvězda ale preferuje opulentnost. Když tu máme mistrovství světa v hokeji, zůstaňme třeba u hokeje. Jednu z hvězd českého výběru, Dominika Kubalíka, můžete potkat v obyčejné škodovce. Tedy v úplně obyčejné ne, v elektrické. Škoda Enyaq je oficiálním vozem mistrovství světa v hokeji a autor dvaceti gólů v letošní NHL jej dostal v rámci spolupráce s mladoboleslavskou automobilkou.

Jaromír Jágr

A když jsme začali s hokejem, jen těžko lze vynechat jméno Jágr. Nejlepší hokejista české historie se také vozí v elektromobilu. Spolupracuje však se značkou Kia, a proto řídí vrchol z její nabídky. Model EV6 skutečně není auto za hubičku, jak byste od korejského výrobce čekali. Smutným faktem však je to, že největší reklamu této značce udělal, když prověřil havarijní pojištění svého vozu. V loňském roce měl totiž nehodu s tramvají, která dlouho zaměstnávala nejen bulvární novináře.

Lucie Borhyová

Nejkrásnější zástupkyni z tohoto výčtu jsme si jako zlatý hřeb nechali na závěr. Moderátorka Lucie Borhyová se láskou ke svému vozu netají. V jednom z rozhovorů se přiznala k tomu, že ročně najezdí asi deset tisíc kilometrů a se svým stávajícím vozem je naprosto spokojená. A o jaký vůz se jedná? Lucie Borhyová je jednou z českých tváří francouzské automobilky DS, tedy luxusních Citroënů. V současné době řídí SUV DS 7 Crossback E-Tense. Tohle luxusní rodinné auto by jistě uspokojilo většinu řidičů.



Přečtěte si
Mirka Nová
31. 5. 2023 • 15:20

Všem lidem, kteří na tyhle drahá auta mají je přeji, ale některá nejsou stavěná na stav našich silnic. Já jsem si nedávno pořídila nové světlomety na internetových stránkách http­s://ww­w.re­vilos­hop.cz­/exte­rier-styling/ v sekci exteriér automobilu. Tyto světla nejen zlepšují viditelnost a bezpečnost při nočních jízdách, ale také dodávají mému autu jedinečný vzhled.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.