Simona (29) pracuje na lince 155: Šampionka ve vzpírání zachraňuje životy | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Simona (29) pracuje na lince 155: Šampionka ve vzpírání zachraňuje životy

Jako operátorka na lince 155 zachraňuje životy.
Jako operátorka na lince 155 zachraňuje životy. (Foto – archiv Simony)

Od mládí ji bavila atletika, ke sprintu a vrhu koulí si později přibrala vzpírání. Nakonec se Brňanka Simona Hertlová (29) rozhodla pro činky. Dnes je mistryní ČR a úspěšnou reprezentantkou. Druhým smyslem jejího života je práce na brněnské záchrance.

Z práce míří do posilovny, kde dvě až tři hodiny trénuje. Ke zvedání činek ji postrčila hodně kuriózní náhoda. „Na střední škole už jsem ale neměla prostor a čas, s atletikou jsem skončila. A když jsem pak jednou, čerstvě plnoletá, jela do autoservisu, oslovil mě jeho majitel, jestli nechci zkusit vzpírání. Ten pán je dodnes můj trenér,“ usmívá se česká reprezentantka. Sympatická sportovkyně si cení stříbra z akademického mistrovství a tak jeden český rekord. „To když jsem vylepšila český rekord z 93 na 94 kilogramů.“

Kromě sportu ale také pomáhá lidem v nouzi. Pět let pracovala na JIP v pražském Motole, kde byla svědkem každodenního souboje o lidské životy. „Líbilo se mi, že jsme třeba měli zaintubovaného pacienta v těžkém stavu. Když pak odešel po svých, byl to dobrý pocit,“ tvrdí Simona. Po návratu do rodného Brna proto zvolila další formu pomoci lidem na tísňové lince 155.

Snem je olympiáda

Mimonu moc baví týmová spolupráce. „Je nás pět a můžuse pochlubit tím, že jsme s holkama vyhrály pět titulů v řadě na Mistrovství ČR, v letech 2018-2022. To byla velká radost,“ vypočítává mladá žena. Jejím snem je účast na olympiádě v Paříži.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.