Případ popálených děti: Instruktorce dali nižší podmínku | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Případ popálených děti: Instruktorce dali nižší podmínku

Holčička utrpěla vážná zranění.
Holčička utrpěla vážná zranění. (foto facebook)

Odvolací Krajský soud v Plzni zmírnil trest instruktorce Lucii Skořené. Ta je podle rozsudku zodpovědná za popálení dětí při nepovedeném chemickém pokusu v rokycanském příměstském táboře v roce 2019. Rozsudek je pravomocný.

Původní trest 18 měsíců s dvouletou zkušební dobou zmírnil soud na podmínečný 10měsíční trest se zkušební dobou 15 měsíců. Vedoucí prováděly s dětmi chemický pokus zvaný faraonův had. Při pokusu ale vzplál líh a popálil tři děti. Nejvíce byla zasažena dívka (tehdy 6), kterou oheň popálil na 43 procentech těla a bude mít celoživotní následky.

Táborovou vedoucí Martinu Skočilovou soud pravomocně potrestal už loni v listopadu. Vyměřil jí dva roky vězení s tříletou zkušební lhůtou a tříletý zákaz pořádání táborů pro děti. „Ani jedna si neuvědomila, že v minulosti dělaly pokus několikrát v místnosti, teď poprvé jej prováděly venku na slunci, v jiných podmínkách. Došlo k hrubému podcenění situace,“ odůvodnil verdikt soudce Eduard Wipplinger.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.