Při závodech náklaďáků zemřelo dítě: Policie stíhá 4 lidi | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Při závodech náklaďáků zemřelo dítě: Policie stíhá 4 lidi

Na místě zasahovali policisté.
Na místě zasahovali policisté. (Foto ara)

Kvůli loňskému úmrtí dítěte při závodech nákladních aut v Černuci na Kladensku stíhají policisté čtyři lidi. Obvinili je z usmrcení z nedbalosti. Zatím není jasné, zda se jedná například o pořadatele, veřejnost či jiné osoby.

Tragédie se stala minulý rok 30. dubna při závodu mistrovství ČR nákladních vozidel v extrémním terénu. Akce se účastnilo kolem 600 lidí. Dítě podle tehdejších informací vběhlo pod kola speciálního závodního auta, což dosud policie nepotvrdila, a zemřelo na místě. Očitý svědek tehdy uvedl, že osmikolová Tatra 813 »pancéřák « byla povolána k vyproštění jiné převrácené tatry. A projížděla sekcí, kudy chodily celé proudy lidí.

Neštěstí se stalo při závodech náklaďáků.

„Dalo by se to považovat za divácká místa,“ napsal návštěvník závodů na sociální síť. Řidič jel podle něj bezohledně a cestou do kopce nemohl vidět přes horizont, za kterým chodili lidé ke stánkům. „V současné době je celá věc ve fázi vyšetřování a nadále probíhají úkony trestního řízení,“ řekla včera policejní mluvčí Michaela Richterová.

Podrobnosti tají

Policie uvedla, že nebude nyní kvůli pokračujícímu vyšetřování další podrobnosti zveřejňovat. Kriminalisté při vyšetřování například zjišťovali, jak byla trať zabezpečena a jak pořadatelé, ale i diváci a řidiči dodržovali bezpečnostní pravidla.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.