Co to vezete, pane řidiči? Ále, pečené netopýry! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Co to vezete, pane řidiči? Ále, pečené netopýry!

Kam asi směřovala dodávka této laskominy?
Kam asi směřovala dodávka této laskominy? (Foto Policie )

Když hlídka německá policie u Cách zastavila náklaďáček s propadlou registrací, netušila ještě, čeho všeho se dočká. Vůz neměl ani platnou pojistku, řídil ji 31letý muž z Pobřeží slonoviny bez dokladů totožnosti i řidičského oprávnění. A ještě větší překvapení čekalo policisty při kontrole nákladu - vedle asi tuny nechlazených ryb nalezli také bedny pečených netopýrů! Ty Afričan přivezl do Německa z Belgie.

S mužem bylo zahájeno přestupkové řízení kvůli neoprávněnému vstupu do země a rovněž porušení zákona o hygieně potravin, které je nezbytné urychleně zlikvidovat. Úřady nyní zkoumají, zda kvůli pečeným netopýrům neporušil také zákon o ochraně ohrožených druhů. Ví se rovněž, že netopýři mohou přenášet závažná, potenciálně smrtelná onemocnění, jako je ebola, marburský virus, neurodegenerativní guamský parkinsonský komplex, zmiňováni byli i s možným původem covidu...

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.