Nejoblíbenější jídlo školních jídelen? Žebříčku kraluje tento pokrm! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Nejoblíbenější jídlo školních jídelen? Žebříčku kraluje tento pokrm!

ilustrační foto
ilustrační foto (Isifa.com)

Módní burgery, či pizza? Ale kdeže. Nejoblíbenějšími jídly ve školních jídelnách jsou klasiky: svíčková, řízek nebo dukátové buchtičky. Děti ukazují, že chutě máme v genech.

Dostanou-li školáci jídlo pro ně neznámé, prý ho snědí. Pokud si mají možnost vybrat mezi dvěma či více možnostmi, jednoznačně tíhnou k české kuchyni. „Přesvědčivým vítězem pomyslné hitparády se stala královna naší gastronomie, svíčková na smetaně,“ popisuje průzkum společnosti Primirest její šéfkuchař Tomáš Cikhart. 

Když se svíčková dětem pěkně naservíruje, prý neodolají. Podle kuchařek i proto, že doma omáčky mámy moc nevaří a sázejí spíš na rychlá jídla. Omáčky u žáků bodují i v kategorii bezmasých obědů. Pomyslnou zlatou získaly špagety napolitana s rajčatovou směsí, následované koprovkou. Co se týká oblíbenosti buchtiček s vanilkovým krémem, neomezuje se prý jen na nejmladší. „V nedávném průzkumu se ukázalo, že je ze sladkých jídel mají nejraději i dospělí,“ uvádí Cikhart.

Přečtěte si
Dana Novotná
11. 4. 2023 • 22:18

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.