Vyzkoušejte jarní magii: Čarovná vajíčka | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Vyzkoušejte jarní magii: Čarovná vajíčka

Vyžeňte temnou náladu rituálem
Vyžeňte temnou náladu rituálem ( Foto scom, ara)

Vejce zaujímá významné místo v náboženském folklóru a duchovních tradicích po celém světě, pro nás je ale nejsilněji spojené s jarem, rovnodenností a zrozením mláďat. Jaká kouzla a čáry můžete provozovat s velikonočními vajíčky?

Zakopejte syrové vejce na zahradě

Takové vejce má žehnat úrodě a růstu. Pomáhá samozřejmě i to, že je vajíčko skvělým hnojivem.

Vyzkoušejte ovomantii

Tato tradiční metoda věštění má několik podob, z nichž nejběžnější spočívá v tom, že do vroucí vody vhodíte vaječný bílek a z tvaru, který získá, se odhaduje další dění. Tenhle způsob věštění hodně připomíná lití olova.

Barvy z přírody

Zvolte si barvu vhodnou pro vaše kouzlo (například zelenou pro hojnost) a zkuste vajíčka barvit přirozeně pomocí kuchyňských zbytků, jako jsou slupky z červené cibule, červené zelí, zbytky černuchy, kávy nebo špenátu.

Vyžeňte temnou náladu

Jste v depresi? Vyzkoušejte osvobozující rituál. Napište na syrové vejce jedno slovo nebo symbol, který představuje vaši frustraci, smutek nebo problém. Vyhledejte potok a vejce v proudu rozbijte o kámen. Sledujte, jak obsah vytéká do vody. Odejděte a neohlížejte se.

Něco si přejte

Napište přání na vajíčko uvařené natvrdo a pak ho nechte v lese nebo v přírodě jako obětinu. Tohle bude bavit i děti.

Vzpomínka na ty, co odešli

Řekové a Římané nechávali vejce v hrobech nebo poblíž hrobů jako symbol posmrtného života. Vejce nechávejte u hrobu milované osoby, abyste požehnali jejímu věčnému životu a uzdravili truchlící duše.

Žloutky symbolizují slunce

Zahrňte je do sluneční magie nebo do kouzel, která chcete naplnit kosmickým světlem. Použijte vejce při kuchyňských čarodějnických receptech pro hojnost, plodnost nebo na oslavu jarní rovnodennosti. Buďte kreativní! Ušlehejte je, uvařte, upečte v mazanci nebo v koláčích. V předvečer Velikonoc snězte vejce, abyste oslavili nový život.

Ochraňte dům

Připravte si talířek a na něj dejte bílou mouku. Na mouku nasypte bílý cukr. Do něho zasaďte syrové vajíčko. Na něj nakapejte med a to celé postavte v kuchyni na stůl. Vztáhněte k obětině své ruce a modlete se. „Kosti vlasy, dávné hlasy, vydá zrno nové klasy.“ V mysli potom požádejte své předky (můžete je i vizualizovat, osoby, které pro vás třeba v dětství znamenaly bezpečí), aby přispěchali na pomoc a vzali váš příbytek, život a vše, co je vám drahé pod ochranu. Potom vezměte alkohol – slivovici, režnou, vodku – a pocákejte jím podlahu domu. Při tom říkejte „Vy Mocní pijte a s námi v Míru žijte“.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.