Šťastná majitelka děkuje Aha!: Velký návrat ztraceného papouška! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Šťastná majitelka děkuje Aha!: Velký návrat ztraceného papouška!

Obrovskou radost z návratu rodinného mazlíčka měly hlavně děti.
Obrovskou radost z návratu rodinného mazlíčka měly hlavně děti. (Foto Veronika Kopečková)

Našla se! Veronika Kopečková z Ostravy i její rodina si mohly oddychnout. Papouščí uprchlík byl lapen a jejich bytem zase zní melodie z Hvězdných válek, kterou si žako jménem Viktorka rád píská. Návratu pomohl i deník Aha!.

Viktorce se podařilo před pěti dny frnknout. Její poznávací znamení bylo, že ráda pěje znělku z filmu Hvězdné války. Panička po ní pátrala pomocí letáků, sociálních sítí i článku v Aha!, který vyšel ve středu. Hned ten den přišla dobrá zpráva! „Naštěstí neodletěla daleko. Tady u nás v Radvanicích si pán všiml, že mu přistála na ořešáku a pak se přestěhovala na střechu. Odtud se mu podařilo ji nabrat podběrákem a zavřít do klece,“ líčila Kopečková.

Pohublá, ale živá

Zachránci je žena vděčná i za to, že dal hned papouškovi najíst, napít a zavolal jim dobrou zprávu. „Hlavně děti byly štěstím bez sebe. Moc mu děkujeme,“ doplnila Kopečková. Viktorka je podle ní trochu pohublá, ale v pořádku. „Mohli jsme ji umazlit,“ smála se žena, která se strachovala, že se 12letý žako na svobodě může něčeho leknout a odletět daleko.

Poprvé se drží blízko

Žena se obrátila o radu i na záchrannou stanici Papouščí ráj u Prahy, kde mají s odchyty dlouholeté zkušenosti. „Každý papoušek je jiný, ale obvykle při prvním úletu se všichni zdržují blízko domova, až když se jim to povede vícekrát, pouštějí se dál a dál,“ uvedl Norbert Souček z Papouščího ráje, který pomáhá vracet papouščí uprchlíky lidem zpět do klecí po celé Evropě. Jednou se mu podařilo odchytit aru harlekýna, který byl na svobodě osm měsíců. „Přežil, a to dokonce i zimu,“ podotkl.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.