Šéf Senátu Miloš Vystrčil pro Aha!: Inaugurace generála bude bez přehlídky! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Šéf Senátu Miloš Vystrčil pro Aha!: Inaugurace generála bude bez přehlídky!

Do rukou Vystrčila (vlevo) složí nový prezident Pavel slib.
Do rukou Vystrčila (vlevo) složí nový prezident Pavel slib. (Blesk:Michal Protivansky/CNC)

Bez vojenské přehlídky se příští čtvrtek bude muset obejít inaugurace čtvrtého českého prezidenta Petra Pavla (61). Jak tento fakt a také to, že si s Pavlem nepřiťukne Miloš Zeman (78), vnímá šéf Senátu Miloš Vystrčil (62, ODS)?

Na jedné straně je prezident velitelem ozbrojených sil. To, že Pavlova inaugurace proběhne bez vojenské přehlídky, má podle Vystrčila jednu výhodu. „Lidé budou moci sledovat to, co se děje, jak ta inaugurace probíhá,“ řekl včera Aha!. 

Vystrčil také komentoval volbu končícího prezidenta Miloše Zemana (78) nezúčastnit se po aktu ve Vladislavském sále následného slavnostního přípitku ve Španělském sále. „To je jeho rozhodnutí,“ komentoval to Vystrčil, jehož vztahy s Hradem jsou na bodě mrazu od dob, co přes Zemanovy výhrady koncem roku 2020 navštívil Tchaj-wan. S novým prezidentem se Vystrčil těší na „normální“ spolupráci.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.