Dva čeští prezidenti u jednoho stolu v Lánech: Pavel se sešel se Zemanem | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 17. dubna 2024

Svátek slaví Rudolf, zítra Valérie

Dva čeští prezidenti u jednoho stolu v Lánech: Pavel se sešel se Zemanem

Jednání dvou prezidentů: Miloš Zeman a Petr Pavel v Lánech (13.2.2022)
Jednání dvou prezidentů: Miloš Zeman a Petr Pavel v Lánech (13.2.2022) (reprofoto Twitter Jiří Ovčáček)

Trvalo přes dva týdny od konce voleb, než se dosluhující hlava státu Miloš Zeman (78) sešel s nově zvoleným prezidentem Petrem Pavlem (61). Včera na zámku v Lánech spolu probrali, jaké mají představy o prezidentování, o inauguraci či o setkání prvních dam.

Debata byla dle Pavlových slov vstřícná a věcná. Zeman se mu měl svěřit, že měl dilema, zda by měl být prezidentem, který je prodlouženou rukou vlády, či má vlastní iniciativu. Zároveň od Pavla rovnou dostal pozvání na březnovou inauguraci a také návrh Pavlovy manželky Evy (58), že by se ráda sešla s končící první dámou Ivanou (57). Novinářům průběh schůzky ale tlumočil jen sám nový prezident.

První tisková konference Petra Pavla na zámku v Lánech

Video se připravuje ...

„On to nedělal a nebude to dělat ani teď,“ odpověděl Pavel na dotaz Aha! proč s ním Zeman nechtěl na tiskové konferenci být. Souhlasil ale s poskytnutím protokolu z kontroly Nejvyššího kontrolního úřadu (NKÚ) o hospodaření prezidentské kanceláře. Ta podle Pavla zjistila řadu pochybení, ne však něco, co by mělo vést z pohledu šéfa NKÚ Miloslava Kaly (59, ČSSD) k trestnímu stíhání.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.