Záhada ve Frýdku-Místku: Ani nevypnul rádio a... Zmizel! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Záhada ve Frýdku-Místku: Ani nevypnul rádio a... Zmizel!

Toto je aktuální foto Jana Barčáka.
Toto je aktuální foto Jana Barčáka. (Foto Policie ČR)

Jako by šel pouze vynést odpadkový koš. Jan Barčák (75) z Frýdku-Místku na sebe totiž před osmi dny hodil jen mikinu a tepláky, doma nechal svítit, hrát rádio, na stole ležel mobilní telefon a vyšel ven. Od té doby se po něm slehla zem. Dcera si tuto záhadu stále neumí vysvětlit.

„Táta sice jako starší člověk sem tam zapomínal, ale že by takto nezodpovědně opustil domov, se mi nezdá. Nedávno za mnou přijel sám do Prahy, bez problémů navštěvoval sestru. Nikde a nikdy nebloudil,“ uvedla Jana Barčáková.

Zoufalá dcera

Pohřešovaný senior bydlel sám, zvládal to, jen dvakrát týdně mu přišla pomoci pečovatelka. „Sice se u něj trochu projevovala stařecká demence, ale nejednalo se o žádného pomateného staříka,“ dodala dcera. Rodina už pátrala, kde se dalo, stejně tak policie. Nic. Dokonce hledali mezi bezdomovci, se kterými se muž někdy dal v parku, kam rád chodil, do řeči. „Jelikož pocházel ze Slovenska a moc si přál podívat se ještě do místa svého narození, prověřovala se i tato možnost. Bezvýsledně,“ popsala situaci zoufalá dcera, která prosí o pomoc i na internetu.

Seniora rodina hledá už 8 dní.

Spadl do řeky?

Při svém rozhovoru s Aha! se ale netajila s jedním nepříjemným faktem, který s ní také řešila policie. „Poblíž parku je řeka Ostravice. Říkali mi, že i tímto směrem hledají, že by tam mohl spadnout. Přesto stále doufáme, že se někde objeví živý,“ řekla paní Jana.

Kolébavá chůze, horší řeč

Podle policie má muž výraznou jizvu na hrudníku po operaci a pohybuje se kolébavou chůzí. Také hůře mluví. Pravděpodobně měl na sobě modrou flísovou bundu, šedo-černé tepláky a košili s límečkem. U sebe by mohl mít světle modrou plátěnou tašku. „V případě poznatků vedoucích k jeho vypátrání kontaktujte linku 158 nebo kteroukoliv služebnu policie,“ uvedla mluvčí policie Kateřina Kubzová.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.