Oblíbený rybník v Plzni má žulové břehy | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Oblíbený rybník v Plzni má žulové břehy

Šídlovský rybník v Plzni má nově zpevněný břeh, může se začít napouštět.
Šídlovský rybník v Plzni má nově zpevněný břeh, může se začít napouštět. (Foto město Plzeň)

Strmý, jen obtížně přístupný břeh u rekreanty oblíbeného Šídlovského rybníka v Plzni je minulostí. Problematický, 140 metrů dlouhý úsek zpevnily žulové balvany.

Hotovo mělo být až za dva měsíce, ale stavbaři se činili. Půlmetrákové kameny nyní brání sesouvání břehu »Šídlováku« do vody. Dvě žulová schodiště usnadní zase vstup plavcům. „V místě, kde byla velmi silná eroze půdy, byl vyskládán kámen tak, aby si na něj mohli lidé sednout a dívat se na rybník,“ uvedl Martin Gregar ze Správy veřejného statku města Plzně.

Oproti projektu přibyly i kamenné stupně pro vstup do vody ze strany od hráze. Upravený rybník se teď začne napouštět. „Máme větší šanci, že normálního stavu vody dosáhneme ještě před létem, kdy si sem chodí mnozí Plzeňané zaplavat,“ dodal náměstek primátora Aleš Tolar.  

Přečtěte si
Zdena Holeckova
28. 2. 2023 • 21:45

Tento "strmy, obtizne pristupny breh" byval pred pul stoletim travnatou stráňkou a pod ni pisecna plaz s melkym pristupem do vody, vhodnym i pro nejmensi deti. Skoda jí.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.