Sestřelené objekty nad Amerikou. Experti: Může to být UFO?! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pondělí 29. dubna 2024

Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav

Sestřelené objekty nad Amerikou. Experti: Může to být UFO?!

Čínský meteorologický balon kvůli podezření ze špinoáže Američané sestřelil již 4. února.
Čínský meteorologický balon kvůli podezření ze špinoáže Američané sestřelil již 4. února. (Foto Reuters, Pixabay, ara)

Šlo snad o návštěvu mimozemšťanů? Hned trojici neidentifikovaných létajících objektů, zkráceně UFO, sestřelila v minulém týdnu americká protivzdušná obrana. Její šéf nevyloučil ani návštěvu vetřelců z vesmíru. Není totiž jasné, jak se objekty udržely ve vzduchu.

Americké letectvo zlikvidovalo nejméně tři neznámé objekty, naposledy v neděli nad vodami Huronského jezera u hranice Kanadou. Již na začátku února přitom u pobřeží Jižní Karoliny sestřelilo čínský meteorologický balon, zřejmě určený ke špionáži. Podle amerických představitelů měřil zhruba 60 metrů, nesl tunový koš, měl četné antény a byl vybaven solárními panely. Pohyboval se mimo jiné nad Malmstromovou leteckou základnou v Montaně, jednou ze tří v USA, kde se nacházejí strategické rakety. Nové případy jsou ovšem jiné a obestřené tajemstvím.

„Nedokážu kategorizovat, jakým způsobem se drží ve vzduchu. Mohl by to být balon plněný plynem uvnitř konstrukce nebo by to mohl být nějaký druh hnacího systému,“ uvedl šéf americké protivzdušné obrany Glen VanHerck. Mohlo by se tedy snad jednat o vetřelce z vesmíru? „Nechám to prověřit rozvědné a kontrarozvědné komunity. Nevylučuji nic,“ dodal VanHerck.

Víte, že...

...jako UFO označujeme jakýkoliv neidentifikovatelný létající objekt?

Jak vypadaly?

První objekt se pohyboval nad Aljaškou a měl velikost menšího auta, tedy okolo čtyř metrů. Sestřelen byl v pátek 10. února a dopadl do amerických vod. Další měl válcovitý tvar a byl sundán v sobotu nad severokanadským Yukonem, úřady nyní hledají jeho trosky. Třetí objekt ve tvaru osmiúhelníku sestřelily stíhačky o víkendu nad Huronským jezerem.

Ufolog Vladimír Šiška: Arm užáda původ zná

Spisovatel a ufolog Vladimír Šiška v rámci Projektu záře posledních 30 let ověřoval pozorování hlášená v Česku. „Měli jsme přes 4000 případů, z nichž se nepovedlo vysvětlit jen asi 3,5 procenta. Podobné výsledky mají i jinde ve světě,“ uvedl. A co říká na případy ze Severní Ameriky?

Vladimír Šiška

„Pro nás je to zcela určitě UFO v tom smyslu, že jde o neidentifikované létající objekty. Pro americkou armádu v tuhle chvíli už asi ne. Je ale otázka, nakolik budou sdílní. Ne že by utajovali UFO či mimozemšťany, ale velice neradi budou sdělovat, jaké mají dosahy detekčních prostředků, schopnosti radarů či letadel, které zasahovaly,“ řekl Vladimír Šiška.  

Přečtěte si
ELLA Průšová
14. 2. 2023 • 21:01

To bude prd a vořech od Bidena!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.