Jako malá darovala peníze obětem zemětřesení, teď vyhrála přes miliardu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Jako malá darovala peníze obětem zemětřesení, teď vyhrála přes miliardu

Nyní díky losu vyhrála miliardu korun.
Nyní díky losu vyhrála miliardu korun. (twitter)

Takový příběh by snad nevymyslel ani ten nejzkušenější hollywoodský scenárista. Když bylo Kanaďance Juliette Lamourové pět let, rozbila prasátko, aby pomohla obětem zemětřesení. Teď v loterii sama vyhrála obří sumu!

Většina z nás má v živé paměti ničivé zemětřesení, které v roce 2010 zasáhlo Haiti a při kterém zemřelo přes 212 tisíc osob. Tehdy bylo Juliette pět let, když je se sestrou Sophií vzaly drastické obrázky, že se rozhodly rozbít prasátko a všechny úspory darovat kanadské pobočce Červeného kříže. Celkem dívčiny nashromáždily 1364 korun – na tak malé děti solidní částka. Když Juliette dovršila 18 let, během cesty na zmrzlinu si dobromyslná dívka vzpomněla na svého dědečka. „Zavolala jsem a zeptala se ho, jakou zmrzlinu mu mám koupit, že mu ji dovezu. On řekl, že jsem čerstvě plnoletá, ať si místo toho koupím los,“ vzpomíná dívčina. „Z obchodu jsem ještě musela volat tátovi, nevěděla jsem, jaký tiket si koupit,“ usmívá se. Nakonec si vzala ten, který ji opravňoval účastnit se soutěže Golden Ball. Výsledek? Výhra v přepočtu přes miliardu korun! „Naši tomu vůbec nechtěli uvěřit,“ tvrdí šťastná výherkyně, která má dost peněz na to, aby už v životě nemusela nic dělat. Přesto ale chce pokračovat ve studiu na lékařské fakultě v severním Ontariu a dál pomáhat ostatním...

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.