Eurojackpot z vás umí udělat miliardáře už dvakrát týdně: úterý je nový pátek | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Eurojackpot z vás umí udělat miliardáře už dvakrát týdně: úterý je nový pátek

 (SAZKA a.s.)

Tahle změna vám nesmí proklouznout mezi prsty. Populární mezinárodní loterie Eurojackpot prochází velkými změnami a podle nových pravidel se hraje už dvakrát týdně. Kromě tradičního pátečního losování přibylo navíc i úterý. Teď se navíc poprvé v českých loterních dějinách objevuje šance vyhrávat téměř 3 miliardy korun. Navíc jsou až do konce dubna každé úterý ve hře luxusní auta Land Rover Defender.

Úterý je skvělým dnem na to, abyste si pohádkovou výhrou změnili život. Spravíte si totiž náladu po nenáviděném pondělí. Průzkum v pěti zemích Evropy: ve Finsku, Itálii, Německu, Čechách a na Slovensku potvrdil, že nejméně oblíbený den v kalendáři je hned ten první.  Podobně nesnášíme neděle a středy. Naopak nejoblíbenější je pátek, sobota a hned v závěsu úterý, které vám teď může obrátit život naruby.

Český miliardář je rekordman

Úterní losování Eurojackpotu je novinka, ne tak loterie samotná. Eurojackpot je nejrozšířenější a nejpopulárnější evropskou loterií. Vznikla ve Finsku a nyní se hraje v osmnácti zemích. Od října 2014 také v České republice, kde padla dosud rekordní výhra Eurojackpotu: 2,5 miliardy korun. Před třemi lety Češi také pokořili rekord v online sázení, kdy padla nejvyšší výhra ve výši 1,4 miliardy korun. Až do konce dubna je každé úterý navíc pro všechny tuzemské sázející s plným tiketem připravena flotila celkem 50 dokonalých Land Rover Defenderů. Každé úterní losování se hraje o deset vozů a hodnota každého vozu je 2,2 milionu korun.

Miliardy by Čechům hlavu nezamotaly, dál by chodili do práce 

Podle průzkumu by se více než 70 % Čechů nevzdalo svého zaměstnání ani s miliardami na kontě a dál by chodili do práce. Slováci by viděli nové příležitosti v podnikání, naopak větší odpočinek od práce by si dali Finové. „Slováci jsou velmi obchodně a dynamicky založený národ a v tomto smyslu jsou velmi podobní Italům nebo například Polákům. Češi na druhou stranu preferují jistotu a tradici, a proto mají tendenci být podobní Němcům. Tendence Finů nepracovat, užívat si života a starat se o sebe, bude pravděpodobně stále větším trendem i u nás,“ zasazuje mezinárodní výzkum Eurojackpotu do kontextu profesionální koučka Dagmar Mištíková. 

Výhra může nastartovat nové podnikání 

Přestože by si 90 % Čechů vystačilo s miliony, prostřednictvím Eurojackpotu máte dvě šance týdně stát se rovnou miliardářem. „Miliardové výhry už neznamenají, že si koupíte například auto nebo chalupu, ale máte možnost si zcela změnit život nebo zajistit několik generací,“ vysvětluje Veronika Diamantová ze společnosti Sazka, která v České republice loterii provozuje. Mění se i matice hry, kdy se losuje 5 čísel z 50 a 2 z 12 (místo dřívějších 2 z 10), zvyšuje se ale i možnost výhry. Maximální Eurojackpot může dosáhnout až k hranici 120 milionů eur, v přepočtu až 3 miliard korun. „Úplně poprvé se v českých loterních dějinách objevuje šance vyhrávat téměř 3 miliardy korun. Jedná se o nejvyšší možný jackpot v historii České republiky,“ říká Diamantová.

Hraj s rozumem | Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost. Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.