Rodina si nemohla dovolit sport pro své děti. Jejich oblíbené krasobruslení zaplatili lidé ze soukromé sbírky | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Rodina si nemohla dovolit sport pro své děti. Jejich oblíbené krasobruslení zaplatili lidé ze soukromé sbírky

 (SAZKA a.s.)

Pan Vlček se živil jako operní zpěvák v Národním divadle. S nástupem pandemie byl nucen svou pozici opustit a stejně jako řada dalších umělců se ze dne na den ocitl bez finančního příjmu. Nedostatek peněz začal velmi brzy komplikovat život celé rodině. Vlčkovi se museli okamžitě uskromnit a vyžít pouze z úspor, ze kterých se navíc stále snažili utáhnout koníček synů a dcery.

Všichni tři sourozenci se už několik let úspěšně věnují krasobruslení, tedy sportu náročnému nejen na časové možnosti, ale především na rodinný rozpočet. „V posledních dvou letech se naše finanční situace dost zkomplikovala. Narodilo se nám čtvrté dítě a manžel přišel o práci,“ popisuje nelehkou situaci paní Zuzana Vlčková, která se však do poslední chvíle snažila dopřát svým dětem milovaný koníček v podobě krasobruslení. „Bohužel ceny za ledové plochy neustále rostou, stejně tak se zvyšují i klubové příspěvky a paušály za samotné tréninky nebo závody. Naše poslední našetřené peníze padly na zaplacení soustředění,“ pokračuje maminka krasobruslařů.

Když už se zdálo, že se budou muset Tomáš, Honza a Klárka Vlčkovi na nějaký čas vzdát své vášně, nabídla pomocnou ruku Česká olympijská nadace, která se zaměřuje na podporu rodin v hmotné nouzi a rodině Vlčkových dokonce přispěla na sport dětí již v minulosti. V celém příběhu však hraje významnou roli také hlavní partner nadace – společnost Sazka, respektive její zaměstnanci. Právě několik stovek pracovníků této známé loterní společnosti mezi sebou vybralo bezmála půl milionu korun, který prostřednictvím olympijské nadace rozdělilo mezi 27 rodin ve finanční tísni. Z celkové částky míří desítky tisíc právě krasobruslařským sourozencům, kteří se tak mohou i nadále věnovat svému oblíbenému sportu. „Upřímně říkám, že bez téhle podpory bychom to nezvládli. Za sebe, manžela i děti strašně moc děkuji, nesmírně si toho vážíme. Plaketu si doma vystavíme,“ připojuje svou reakci paní Vlčková, která obdržela šek na 39 tisíc korun z rukou Veroniky Diamantové, tiskové mluvčí Sazky (viz foto). Dalších 21 tisíc poslala sama Česká olympijská nadace.

Tomáš Verner jako třešnička na dortu

Předání peněžitého daru proběhlo stylově přímo na ledové ploše, a to v rámci Olympijského festivalu v Brně. Kromě paní Vlčkové byly přímo na místě i podpořené děti, na které čekalo ještě jedno speciální překvapení, a sice trénink s legendou jejich oblíbeného sportu – Tomášem Vernerem. „Hrozně jsem si to užil. Tomáš je fajn, vtipnej a prostě super trenér,“ popsal netradiční zážitek nadějný krasobruslař Tomáš Vlček. Na setkání s legendou jistě nezapomene ani jeho sestra Klára: „Vždycky bylo mým snem potkat takovou hvězdu, ale přišlo mi nemožné, aby se to vážně stalo. Na dnešek nikdy nezapomenu,“ svěřila se.

Za všechny zaměstnance Sazky, kteří spolu s Českou olympijskou nadací peníze darovali, popřála Vlčkovým štěstí i mluvčí společnosti Veronika Diamantová: „Bylo moc hezké vidět tu upřímnou radost dětí, když si mohly zatrénovat se svým vzorem. Přejeme celé rodině lepší zítřky a věřím, že právě i díky sportu mají před sebou plno podobně příjemných zážitků.“

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.