Pomáhá ženám s nelehkým osudem: Dana (49) je pečovatelkou roku | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Pomáhá ženám s nelehkým osudem: Dana (49) je pečovatelkou roku

Dana Kondrová
Dana Kondrová (Foto Diakonie ČCE)

Prošla si náročným obdobím a potřebovala nový impulz. Začala pomáhat ženám bojujícím s těžkým osudem. Dana Kondrová (49) se teď stala Pečovatelkou roku 2022 v pobytových službách.

S malou dcerkou zůstala sama, aby zaplatila nájem, měla dvě práce. Nakonec kývla na nabídku zaměstnání v sázkové kanceláři. „Před pěti lety jsem musela odejít, psychicky jsem to nedávala. Dcera byla v azylovém domě na praxi a říkala, že by to mohlo být místo pro mě,“ vzpomíná na začátky v sociálních službách. Po nástupu do mostecké Diakonie si uvědomila, že více než o práci jde o poslání.

„První rok byl náročný, měla jsem tendenci příběhy žen nosit v sobě, trápily mě jejich potíže. Zjistila jsem, že abych jim mohla pomáhat, nesmím je příliš litovat,“ svěřila se. Její přístup přináší ovoce. Ženy k ní mají důvěru, svěřují se jí s problémy, o kterých jiným neřeknou, dají na její rady. „Paní Kondrová je fajn. Vyslechne, poradí, je tu vždy pro nás,“ chválí Danu klientka Anna Mateová (46).

Je nejlepší

Její práci ocenila porota 10. ročníku Národní ceny sociálních služeb Pečovatel/ ka roku. Získala 1. místo v kategorii pobytových služeb. „Když jsem pročítala profily ostatních, dala bych to raději jim. Ale samozřejmě mám velikou radost. Cena je pro celý náš dům,“ dodává oceněná Dana skromně.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.