Lavička smůly v Brně: Proč na ni nikdo nechce sedat? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Lavička smůly v Brně: Proč na ni nikdo nechce sedat?

Mezery jsou akorát na mobil či další drobné nezbytnosti.
Mezery jsou akorát na mobil či další drobné nezbytnosti.  (Foto Aha! – Jiří Nováček, Brno-střed)

Tohle je klasické Brno, říkají si místní. Na zbrusu nově zrekonstruovaném Moravském náměstí jsou totiž nové designové lavičky a lidé z jejich útrob marně loví své mobily a peníze. Někteří tu raději nechtějí ani sedět...

Nová podoba náměstí stála 130 milionů korun. Lidé se na něj vydávají podívat a třeba i posedět na nových širokých lavicích. A tady je kámen úrazu. Nepozorným návštěvníkům totiž začaly mezerami žebrovaných laviček propadávat mobily, peněženky nebo klíče. A odpočívadla jsou konstruována tak, že se k nim nelze nijak dostat. „Jediným řešením jsou klacík, dlouhá úzká tyčka a zručné ruce nebo pak demontáž lavice,“ řekla Aha! strážnice Markéta Skřivánková. O víkendu tam městská policie musela pomáhat zoufalé cizince středního věku.

Takhle vypadají útroby lavic.

„Dostat z útrob lavice telefon se zdálo zprvu zhola nemožné. Strážníci ale nakonec našli dvoucentimetrovou škvíru mezi betonem a dřevěným obložením. Vzali klacík a po centimetrech šťouchali mobil k místu, kde jej dokázali prsty vytáhnout,“ přiblížila záchrannou operaci Skřivánková. I když tehdy strážníci zasahovali poprvé, stejnou zkušenost udělali tento týden i dva středoškoláci. „Spadla mi do škvíry peněženka. Spolužák ji za pět minut vyšťoural větvičkou. Musel jsem mu pak zaplatit dvě piva,“ smál se mladík. Ze studu nechtěl dál případ rozvíjet. „Musím si dát příště pozor,“ uznal.

Víte, že...

...správci parku plánují, že obsluze kavárny, která se na jaře otevře vedle lavic, svěří imbusový klíč? Tím bude možné lavici odborně rozebrat a složit.

 



Přečtěte si
ptacek5
30. 1. 2023 • 10:07

Hlavně to v létě bude největší nocléhárna. Na nádraží se dávají zábrany mezi jednotlivá sedadla a tady je 100 metrů ložné plochy, kde si normální člověk nesedne, protože se tu budou povalovat bezďáci. Největší hrůza v Brně!

Dianthos
27. 1. 2023 • 13:30

Který "chytrák" odsouhlasil tak nesmyslné lavičky? Jak chtějí prostory pod nimi čistit? Těmi otvory tam může napadat cokoliv, takže to budou takové jímky na hnůj.... Bravo Brno!

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.