Fleischmannovi z Vimperska: Zachránili život díky stopám ve sněhu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Fleischmannovi z Vimperska: Zachránili život díky stopám ve sněhu

Petr Fleischmann mladší s otcem byli za hrdinství oceněni.
Petr Fleischmann mladší s otcem byli za hrdinství oceněni. (Foto PČR)

Obrovskou kliku měl řidič, který u Vimperka dostal smyk a narazil do stromu. Krátce poté projížděli kolem Petr Fleischmann (21) s otcem (56). Všimli si podivných stop na silnici, které je dovedly až k zraněnému. Za záchranu jeho života včera převzali ocenění Gentleman silnic.

Bylo 3. prosince, pár minut před jednou hodinou ranní, a Petr Fleischmann vezl otce z vánočního večírku domů. Jeli po silnici druhé třídy mezi Vimperkem a obcí Buk, když na komunikaci zahlédli podivné stopy. „Na silnici bylo nahrnuto trochu sněhu z krajnice. Když jsem tím úsekem ale projížděl chvilku před tím v opačném směru, žádný sníh tam nebyl. Přišlo mi to podezřelé,“ popsal Petr Fleischmann, proč otočil auto.

Pak události nabraly rychlý spád. U stromu mimo komunikaci muži objevili neosvětleného havarovaného tiguana a v něm vážně zraněného mladého řidiče. „Krev měl na rukou i na čele, ale dýchal. Zkontroloval jsem mu životně důležité funkce. Syn mezitím volal záchranku a operátorce popisoval stav řidiče. Kvůli možnému poranění páteře jsme s ním nijak zásadně nehýbali a čekali na záchranáře,“ popsal zásah Petr Fleischmann starší.

Pohotová reakce

Podle policie zachránili Fleischmannovi mladému řidiči život. „Bylo velké štěstí, že si ve tmě vůbec někdo havarovaného vozu všiml. Zachránci byli pozorní a pohotoví. Jednali s uvážením, a to bylo v dané situaci klíčové. Nezapomněli ani označit své vozidlo výstražným trojúhelníkem, aby nedošlo k další nehodě,“ zhodnotil situaci šéf jihočeské policie Luděk Procházka.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.