Víno poštou? Ano, ale na tohle pozor! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Víno poštou? Ano, ale na tohle pozor!

 (eobaly.cz)

Chystáte se někomu zaslat jako dar či pozornost láhev s vínem? Počítejte s riziky, která jsou s tím spojená. Láhev na víno je totiž pochopitelně křehká věc. Přepravní a zásilkové společnosti denně odbavují obrovské množství zásilek. A upřímně, mnohdy jim je jedno, co která zásilka obsahuje.

Zásilkové společnosti nejednají v rukavičkách

Manipulační značky typu „křehké“, „touto stranou nahoru“ apod. mnohdy přepravní společnosti bohužel neberou v potaz. Je tedy velmi důležité zásilku řádně zabalit a předejít tím jejímu poškození. Například lahev s vínem je křehká věc a při přepravě ji ochrání speciálně vytvořená krabice na víno

S kterými riziky je třeba počítat?

  • Překládání zásilek
    Než se vaše zásilka dostane ke svému příjemci, může být několikrát vyložena a naložena. Počítejte, že se zásilka může přeložit 6x až 8x a během tohoto procesu jí pracovníci mohou upustit třeba na zem.
  • Manipulace po válečkovém dopravníku
    V depech se zásilky třídí mimo jiné také pomocí dopravníků, po kterých putují do třídících košů. V těchto místech hrozí, že zásilky do sebe narazí, a to poměrně velkou rychlostí. Na konci dopravníku může vaše zásilka spadnout až z 80 cm výšky.
  • Stohování
    Vaše zásilka se může při přepravě ocitnout na dně těžkého stohu dalších obalů. Tento stoh může být až 2,5 m vysoký a složený s různě těžkých zásilek.
  • Dopravní situace a stav vozovek
    Veze-li se vaše zásilka automobilem, počítejte s různými nerovnostmi na silnicích, jako jsou různé výmoly. Vzhledem ke stavu dopravy se musí počítat i s eventualitami, jako je například náhlé brždění, náklony vozu a podobně. Zásilka tak může v nákladním prostoru různě putovat.

Z výše uvedených informací vyplývá, že je důležité dbát nejen na správné balení křehkých věcí, ale úplně všech předmětů bez ohledu na jejich křehkost. O lahvích s vínem to však platí dvojnásob.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.