Co rozhoduje o vítězství v šipkařském sportu? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Co rozhoduje o vítězství v šipkařském sportu?

 (Pixabay)

Šipky jsou sportovní náčiní používané při hře „darts“ neboli v šipkařském sportu. Šipky se staly profesionálním sportem, mají obrovskou fanouškovskou podporu a zájem médií. Snad každý házel alespoň jednou šipky na terč. Velký začátek u nás šipky měly v devadesátých letech, kdy byly instalovány v každé restauraci a byly doprovodnou aktivitou při posezení s přáteli.

Hmotnost šipek je jedním z klíčových faktorů, který ovlivňuje hru a může mít vliv na úspěšnost hráče. Šipky 18 gramů jsou jednou z nejběžnějších hmotností šipek. Tyto šipky jsou vhodné pro většinu hráčů, protože poskytují dobrou rovnováhu mezi kontrolou a silou hodu. Šipky o hmotnosti 18 gramů jsou také snadno ovladatelné a snadno se s nimi hraje.

Šipky s nižší hmotností jsou pro začátečníky 

Existují ale i jiné hmotnosti šipek, které se vyrábějí od hmotnosti 14 gramů do 23,5 gramů. Například šipky o hmotnosti 16 gramů jsou obvykle doporučovány pro začátečníky, protože jsou lehčí než šipky o hmotnosti 18 gramů a tudíž jsou snadněji ovladatelné. Šipky o hmotnosti 21 gramů jsou naopak pro pokročilé hráče, kteří chtějí větší sílu hodu.

Hmotnost šipek je jedním z klíčových faktorů, který ovlivňuje hru, a proto se různé hmotnosti šipek vyrábějí, aby uspokojily potřeby různých hráčů. Například, světová jednička Michael Smith hází šipkami Unicorn o hmotnosti 24 g.

Důležité také je, že hráč by měl mít možnost vyzkoušet si různé hmotnosti šipek, aby mohl najít tu, se kterou hází nejpohodlněji a nejlépe. A taky by měl mít na paměti, že hmotnost šipek může být zásadní pro úspěch v soutěžích, proto světoví hráči dávají velký důraz na výběr hmotnosti šipek.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.