Politolog Lukáš Jelínek: Být jen »antibabiš« Pavlovi nepomůže | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Politolog Lukáš Jelínek: Být jen »antibabiš« Pavlovi nepomůže

Politolog Lukáš Jelínek
Politolog Lukáš Jelínek (Foto Aha! - M. Protivanský)

Nejlépe svou kampaň zvládli Petr Pavel a Andrej babiš, což se odrazilo ve volebním výsledku. Myslí si to politolog Lukáš Jelínek. Kdo z nich aktivuje víc nerozhodnutých v druhém kole?

Předseda hnutí ANO záměrně nechodil do předvolebních debat, výjimku udělal jen u té poslední. „Andrej Babiš zvolil strategii naprosto unikátní – udělat se co nejvzácnějším, což mu zjevně také pomáhá k těm úspěchům, kterých dosahuje v politice,“ myslí si politolog.

Kampaň Petra Pavla označil za dobře připravenou. Vsadit v druhém kole jen na kartu, že »Babiš je zlo« se ale nemusí Pavlovi vyplatit. „V takové situaci vlastně jakékoli příliš tlačení na pilu proti Babišovi může některé hlasy naopak Andreji Babišovi nahnat. My jsme to viděli ve volbách do Poslanecké sněmovny, viděli jsme to v předchozích volbách s Milošem Zemanem,“ říká Jelínek. Přízeň Čechů je mezi oba kandidáty rozložena poměrtně vyrovnaně. Komu se povede aktivovat víc nerozhodnutých voličů, nelze odhadnout. Je ale pravděpodobné, že přijde ještě více voličů než k prvnímu kolu.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.