Patnáctiletý odřídil přes 30 km... Školák ukradl strýci audinu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Patnáctiletý odřídil přes 30 km... Školák ukradl strýci audinu!

Přes třicet kilometrů ujel na jihu Čech patnáctiletý chlapec ve voze Audi A3, než ho zastavila policejní hlídka.
Přes třicet kilometrů ujel na jihu Čech patnáctiletý chlapec ve voze Audi A3, než ho zastavila policejní hlídka.  (Foto Policie ČR)

Hodně překvapeni byli policisté, když při kontrole zastavili auto značky Audi A3. Za volantem totiž seděl školák. Mladému řidiči bylo teprve 15 let a na tajný výlet se vydal se dvěma kamarády (14 a 15).

Policejní hlídka na vůz s dětmi narazila v noci z 6. na 7. ledna ve Větřní na Českokrumlovsku. „Chlapec za volantem přiznal, že si auto tajně vypůjčil od svého strýce. Vůz řídil z Hradiště u Kaplice přes Český Krumlov do Větřní a dál chtěl pokračovat do Slupečné u Lipna nad Vltavou za dalším kamarádem,“ řekl policista Miroslav Šupík.

Policisté samozřejmě cestu za dobrodružstvím předčasně ukončili a chlapce odvezli na služebnu. Tam si je vyzvedli rodiče. „Mladistvý řidič se dopustil neoprávněného užívání cizí věci. Jeho strýc to však řešit nechtěl. Proto bude mít celá věc dohru na městském úřadě, kde se bude zpovídat z řízení bez řidičského oprávnění,“ dodal policista.

 

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.