Vrah se spletl dvakrát! Policie chytila muže, který zabil řidiče Sazky | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Vrah se spletl dvakrát! Policie chytila muže, který zabil řidiče Sazky

Vrah je velmi podobný portrétu, který sestavili policisté na základě svědeckých výpovědí.
Vrah je velmi podobný portrétu, který sestavili policisté na základě svědeckých výpovědí.

PRAHA – Chladnokrevného nájemného vraha, který koncem listopadu zastřelil několika ranami řidiče (25) ředitele Sazky Aleše Hušáka, už policie dopadla.


● Byl to najatý Čečenec!
● Hledal miliardáře Berana?
● Odměnu 500 000 Kč vyplatí informátorovi

Stalo se tak v Praze 1 asi třicet metrů od domu, kde muž bydlel. Policejní zásahová jednotka na pachatele udeřila v okamžiku, kdy vyšel z baru. I když měl u sebe nůž, na odpor se nezmohl. Policie u něj našla také drogy.

Cizince, který podle informací Aha! přicestoval z Grozného v Čečensku, policejní komisař obvinil nejen z vraždy, ale také z pokusu o další vraždu. Muž totiž dva týdny před tím, než na pražských Vinohradech zabil řidiče, zaútočil nožem na další oběť u hotelu Ambassador na Václavském náměstí. Nic netušícího Arménce (35) tehdy bodl do břicha a hrudníku. Lékaři ho museli operovat, ale přežil.

Paradoxem je, že v obou případech se najatý zabiják zmýlil a napadl nepravé. Hušákův řidič doplatil na to, že v blízkosti místa, kudy skutečný terč jezdil, vystupoval z tmavozelené luxusní limuzíny Bentley. Tyto vozy v zeleném provedení jezdí na našem území údajně jen tři. Dva vlastní Sazka a třetí patří miliardáři Davidu Beranovi, který se soudí o miliardy. Po kom vrah doopravdy šel, policie nechce zatím uvést. „Mohu jen říci, že případ nemá nic společného s panem Beranem ani nikým z jeho okolí,“ řekl Aha! šéf pražské mordparty Josef Lotess.

Kliknutím zvětšeteNení ale vyloučeno, že si u nás vyřizuje účty ruskojazyčná mafie. Podle policejní mluvčí Evy Miklíkové výslech svědka potvrdil, že se v obou případech jednalo o vzájemnou rivalitu mezi ruskojazyčnými skupinami, které působí na území České republiky. „Zatímco u případu z pražských Vinohrad byla potvrzena varianta, že se jedná o omyl, u případu z Václavského náměstí toto s určitostí tvrdit nelze,“ dodala Miklíková. Zadrženému cizinci hrozí doživotní trest.

Podle kriminalistů byl cizinec velmi podobný portrétu, který sestavili na základě svědeckých výpovědí. Zřejmě i to sehrálo roli v jeho dopadení. Existuje totiž člověk, který si prý zaslouží půlmilionovou odměnu, již Sazka vypsala za informace, které povedou k dopadení vraha. „Pokud se dotyčný na Sazku obrátí, potvrdíme, že zásadní měrou přispěl k objasnění případu. Jeho identitu budeme v každém případě tajit,“ dodal Lottes. Podle mluvčího Sazky Zdeňka Zikmunda zatím odměna vyplacena nebyla a ani se o ni dosud nikdo nepřihlásil. „Pokud někdo přispěl k dopadení vraha a policie to potvrdí, rádi mu odměnu vyplatíme,“ uvedl mluvčí.


Autor: (vet)
identikit Policie ČR, Reprofoto TV Nova

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.