Získejte více času na své záliby: Jak chytře na dovolenou? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Získejte více času na své záliby: Jak chytře na dovolenou?

Dovolená
Dovolená (Adam Jaroš)

Lezete rádi po horách, obdivujete krásy přírody, sluníte se u moře či rybníka, anebo prostě jen tak ležíte doma s knížkou v ruce? Na všechny své zájmy můžete i v roce 2023 získat víc času, když do plánů svých dovolených začleníte svátky.

Stejně jako letos, také rok, který je před námi, je na výhodně rozprostřené svátky poměrně skoupý. I tak ale nabízí pár termínů, které stojí za to využít. Nejčastěji se vyplatí ke svátkům přibrat čtyři dny dovolené. Mezi nejzajímavější data určitě patří Velikonoce, červencové svátky na počest Jana Husa a Cyrila a Metoděje a zimní sváteční dny. Naopak třeba 28. říjen, Den vzniku samostatného Československa, připadne na sobotu, a víkend tak neprodlouží. Kdy si tedy budete moci natáhnout nohy na stůl a pracovní povinnosti nechat za sebou?

Štědré Velikonoce

Pátek 7. 4. a pondělí 10. 4.

Velikonoční svátky příjemně prodlouží Velký pátek a Velikonoční pondělí. Přidáte-li k nim čtyři dny dovolené, získáte i s víkendy celkem 10 volných dní.

Májové lenošení

Pondělí 1. 5. a pondělí 8. 5.

Měsíc lásky a hlavně jarního probouzení je spojen s květnovými Svátkem práce a Dnem vítězství, oba připadají na pondělí. Znovu je stačí přifouknout čtyřmi dny dovolené a rázem volno mezi oběma svátky udělá i s víkendy osvěžujících 10 dní odpočinku.

Vysněné léto

Středa 5. 7. a čtvrtek 6. 7.

Kdo by odolal dvojsvátku, navíc v nejatraktivnějším období pro odpočinek?! V létě stačí ke Dni upálení mistra Jana Husa 5. 7. a svátku Cyrila a Metoděje 6. 7. přidat tři z vaší dovolené k získání příjemných devíti volných dnů.

Relax v barvách podzimu

Čtvrtek 28. 9.

Na houby do lesa, obdivovat podzimní přírodu nebo s knížkou po kavárnách se můžeme vypravit během babího léta díky svatému Václavovi, tedy Dnu české státnosti. Přičteme-li i k němu čyři dny dovolené, i s víkendy získáme devět pohodových volných dnů.

Listopadové rozjímání

Pátek 17.11.

Na chvíli se zastavit před koncem roku, zvolnit, rozjímat nebo naopak aktivně porážet podzimní chmury umožní 17. listopad a jeho Den boje za svobodu a demokracii. Stačí k němu zase přimíchat čtyři dny dovolené a hned máte koktejl devíti dnů volna (i s víkendy).

Vánoční pohoda

Neděle 24. 12., pondělí 25. 12., úterý 26.12. a pondělí 1. 1.

Nenechte se zmást! Ačkoliv Štědrý den i Silvestr vycházejí v roce 2023 na neděli, vánoční volno i tak s dalšími čtyřmi dny dovolené mezi svátky proměníte na celkem 10 dní volna. Není pochyb, že během nejkrásnějších, ale také často nejnáročnějších svátků v roce budete vědět, co s nimi.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.