Klučina spadl do jámy s vodou: Zachránili ho kamarádi | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Klučina spadl do jámy s vodou: Zachránili ho kamarádi

Hoch se v jímce držel plovoucího dřeva.
Hoch se v jímce držel plovoucího dřeva. (Foto HZS)

Pořádnou porci štěstí měl kluk (12), který ve čtvrtek spadl při hře do hluboké retenční jímky s vodou v Dolní Sukolomi na Olomoucku. Jeho stejně staří kamarádi nezpanikařili a hodili mu dřevo, kterého se mohl držet.

„Hoši stavěli bunkr a jeden z nich při hře spadl do jámy a nemohl ven. Jeho kamarádi duchapřítomně přivolali pomoc a na místo navigovali hasiče. Ti chlapce z vody dostali pomocí polohovacího pásu,“ popsala mluvčí hasičů Lucie Balážová. Protože v jímce byly zhruba dva metry studené vody, musel chlapec stále plavat.

Aby se tolik nevysiloval, naházeli mu kamarádi do jámy větve a kusy dřeva, aby se jich mohl přidržovat. Jeden s parťákem zůstal a povzbuzoval ho, druhý šel k silnici navigovat hasiče. „Musím hochy od srdce pochválit, protože takto bezvadně a s chladnou hlavou by kolikrát nezareagoval ani dospělý,“ ocenil jejich čin uničovský velitel zásahu Ivan Urban.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.