Místo 7 si bývalý policajt odsedí 28 let: Znásilnil matku a vraždil! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Místo 7 si bývalý policajt odsedí 28 let: Znásilnil matku a vraždil!

Martin T. u soudu v dubnu 2021. Včera si rozsudek nevyslechl.
Martin T. u soudu v dubnu 2021. Včera si rozsudek nevyslechl. (Foto Aha! – David Malík, Daniel Černohorský)

Z policisty vyšinutým feťákem a vrahem. Martin K. (36) za své odporné činy schytal od soudu nepravomocný výjimečný trest 28 let za mřížemi. Znásilnil vlastní matku, pro svůj chtíč i vraždil a stopy chtěl zahladit požárem.

Zda byl Martin K. psychicky v pořádku, když nastupoval k mužům zákona, není jisté. Ze sboru ho každopádně vykopli za užívání pervitinu. Místo, aby se nad svým životem zamyslel, se droze vesele oddával dál. Vše vygradovalo v květnu roku 2019, kdy muž v pražském bytě v Hasově ulici znásilnil a brutálně zavraždil ženu (†56) a k zahlazení stop byt podpálil. Jen shodou okolností při požáru nikdo další nezemřel. U soudu tvrdil, že zabíjel pod vlivem pervitinu, soudce byl však jiného názoru. Podle něj je muž sadomasochistou a intoxikace v době skutku nebyla prokázána. „Po vyslechnutí všech posudků jsme došli k závěru, že to vliv nemělo,“ sdělil trestní senát v rozsudku. Jeho násilné řádění začalo v roce 2015, když ve svém autě napadl a škrtil ženu, mlátil ji do hlavy a nakonec jí ukradl kabelku. V následujících dvou letech také znásilnil svou známou i vlastní matku, pořídil si při tom jejich fotografie a vydíral je s nimi. V roce 2018 zase zaútočil na prostitutku. Za tyto činy si muž již odpykává trest sedmiletého vězení, po nynějším rozsudku si ale ještě za bestiální vraždu a žhářství odsedí za mřížemi více než čtvrt století, soud navíc nařídil i ústavní sexuologickou a protidrogovou léčbu.

Spor znalců

Jednou z velkých zbraní obhajoby se stala závislost Martina K. na pervitinu. Tvrdil, že vše páchal právě pod vlivem drogy. „Případ byl neobvyklý zejména odborným sporem znalců, kteří se nedokázali shodnout,“ podotkl soudce Slavík. Znalci obžaloby tvrdili, že pervitin hrál v činech podprůměrnou roli, ti z psychiatrické léčebny v Bohnicích zase, že u muže droga vyloučila ovládání. V takovém případě by mohl být odsouzen pouze za opilství, hrozilo by mu maximálně 10 let.

Perverzní představy

Podle obžaloby i policie Martin K. vraždil »v úmyslu zrealizovat své násilné představy spočívající ve znásilnění ženy a jejím následném podřezání«. Přestože muž sám tuto verzi u soudu vehementně popíral, mezi důkazními materiály se objevily i nechutné sms zprávy, které rozesílal svým známým. Bývalému kolegovi psal nejspíš smyšlené zprávy o tom, jak nějaké ženě »o spánek zlomil nůž« a popisoval mu sexuální praktiky, co vykonal po útoku. Jinému známému zase napsal »chtěl jsem zabít mámu, ale neotevřela mi, tak jsem zabil někoho jiného«.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.