Matka, která hodila dítě do popelnice: Ani jsem se nedívala, co to je! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Matka, která hodila dítě do popelnice: Ani jsem se nedívala, co to je!

Matka vyhozeného miminka u soudu.
Matka vyhozeného miminka u soudu.  (Foto Aha! – Jitka Pecharová)

Jako kus odpadu hodila podle obžaloby čerstvě narozenou dceru v lednu do kontejneru matka (36) z Pardubic. Podchlazené dítě zachránili na poslední chvíli. Svoje jednání žena u soudu nedokázala vysvětlit.

Ač má doma už dva malé syny, kteří přišli na svět v porodnici, o svém třetím těhotenství prý nevěděla. „Myslela jsem, že jsem přibrala, jak byl covid a nechodili jsme moc ven,“ řekla bývalá pokladní supermarketu. O ztloustnutí přesvědčovala i dotazující se příbuzné, včetně partnera, s nímž žila 11 let.

Rodila ve sklepě

Když v noci na začátku ledna začala mít bolesti a krvácela, myslela si prý, že dostala menstruaci. V noci se chtěla jít projít, ale nakonec byla ráda, že v křečích došla do sklepa. Tam porodila. „Ani jsem se nedívala, co to je,“ prohlásila. Dítě vyhodila zabalené do kusu látky. Našla ho náhodou kolemjdoucí dvojice podchlazené na 20 stupňů. Zmocněnec dítěte pro ni žádá za útrapy 1,5 milionu korun, ženě hrozí i výjimečný trest.

Otec: Zničila rodinu

Zachráněná dívenka dostala jméno Eliška a je v péči svého táty. „Veronika je zvláštní a hloupá tak, že neumí domyslet, že předstírání jednou skončí. Zničila rodinu,“ řekl o ženě u soudního přelíčení.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.