Feťák (47) neskutečně řádil v brněnské nemocnici: S pervitinem trhal kabely | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Feťák (47) neskutečně řádil v brněnské nemocnici: S pervitinem trhal kabely

Chlapík se vyřádil, zůstaly po něm desítky metrů poničené elektroinstalace.
Chlapík se vyřádil, zůstaly po něm desítky metrů poničené elektroinstalace. (Foto MP Brno)

Šokující výjev čekal na hlídku strážníků přivolanou v sobotu do Fakultní nemocnice u svaté Anny. Ostraha tady zadržela muže (47), který v jedné z budov poničil elektrické vedení a další kabely.

Neskutečný výstup se odehrál ve čtvrtém patře budovy M. „Vše se stalo beze svědků, navíc byl víkend,“ uvedl mluvčí nemocnice Jiří Elerbach. Dlouhá chodba vypadala, jako kdyby v ní právě začala rekonstrukce. Ze stěn čněly poškozené elektroinstalační lišty, kabely byly vyškubané ze zdí a stržené ze stropů, visely po okrajích chodby i napříč mezi místnostmi. „To jsem ještě neviděl,“ hlesl jeden ze strážníků. Další kabely byly zauzlované a omotané kolem zábradlí. Zkrátka neskutečná spoušť. „Výši škody teprve zjišťujeme. Naštěstí jde o část s technickým zázemím, žádné přímé pracoviště. Už se podařilo opravit výtah,“ dodal Jiří Elerbach.

Za vším byl pervitin

Vandal vyrukoval s neskutečnou báchorkou. „Své běsnění vysvětlil tak, že chtěl odpojit instalovanou kameru, která podle něj mohla neoprávněně nahrát pana doktora,“ řekl mluvčí městské policie Jakub Ghanem. Záhy bylo jasno, proč se vše stalo. Ničitel se přiznal, že se před akcí posilnil pervitinem. Ostraha po jeho zadržení pro jistotu zkontrolovala i další budovy, další vychytávky naštěstí nenašla. Zfetovance si pro podezření z trestného činu převzala státní policie.

Jen tři vchody

Nemocnice aktuálně omezila počet vstupů do areálu. Dva z Pekařské a Hybešovy ulice se na noc zamykají. Poslední vstup od Mendlova náměstí, kterým mohou vjíždět i auta, má vrátnici. „Netušíme, zda zmíněný muž šel do areálu vzhledem ke svému stavu cíleně, či nikoliv. Člověk by předpokládal, že dovnitř vstupují především zájemci o ošetření,“ podotkl mluvčí zdravotnického zařízení Jiří Elerbach.

Útočil mačetou

Letošní nejvážnější incident v českých nemocnicích se odehrál v červnu v Českých Budějovicích. Muž ozbrojený mačetou tady zaútočil na lékařský personál psychiatrického oddělení, zranil čtyři osoby. Zdravotníkům se nakonec podařila útočníka zpacifikovat a předat policistům.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.