Před slony skočil do řeky... Krokodýl umu uhryzl ruku a nohu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 9. května 2024

Svátek slaví Ctibor, zítra Blažena

Před slony skočil do řeky... Krokodýl umu uhryzl ruku a nohu!

Winders na nemocničním lůžku.
Winders na nemocničním lůžku. (Foto Twitter)

Jak vypadá takový přechod »z bláta do louže« na vlastní kůži pocítil rybář z jihoafrického státu Zimbabwe Winders Sianene (34). Před stádem pěti rozběsněných slonů skočil do řeky, v té ho ovšem okamžitě napadl krokodýl!

Snažil se řeku přeplavat, ovšem prakticky okamžitě ucítil ostrou bolest v levém lýtku. Útočil na něj krvelačný krokodýl! Muž mu skočil na záda a vrazil mu ruku do tlamy. „Vzpomněl jsem si na radu, že krokodýli mají malý jazyk přirostlý membránou k patru. A že je to jejich nejcitlivější místo,“ líčil v nemocnici.

„Věděl jsem, že musím žít za každou cenu. Takže jsem se snažil z jeho hřbetu nespadnout,“ uvedl. Když lidé slyšeli jeho křik, přiběhli a krokodýlovi strčili do úst poleno. To už měl ale Winders tak »zrasovanou« nohu a ruku, že mu je museli lékaři amputovat... Zbytek života teď stráví na kolečkovém křesle, které mu okamžitě věnoval místní básník Obert Dube (38). 

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.