Smutné loučení v ústecké zoo: Slonice Dehli má nový domov | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Smutné loučení v ústecké zoo: Slonice Dehli má nový domov

Před náročnou cestou nechyběla koupel…
Před náročnou cestou nechyběla koupel… (Foto Zoo Ústí nad Labem)

Na slony indické se návštěvníci ústecké zoologické zahrady už nepodívají. Symbol zoo, slonice Delhi (38), odcestovala do nového domova. Našla ho ve francouzské Evropské sloní rezervaci Elephant Haven.

Naložili ji do obřího kontejneru. „Je speciálně upraven na přepravu slonů. Je vyšší než ty běžné, má větrací otvory, ventilaci a několik uzavíratelných oken pro kontrolu a péči o slona během cesty,“ popsal krátce před transportem chovatel slonů Jan Javůrek z ústecké zoo. Slonice v kontejneru strávila následujících 30 hodin, během nichž absolvovala cestu dlouhou 1500 kilometrů. Celou tu dobu byla pod kontrolou veterinářky. Do neveřejné rezervace dorazila ve středu v podvečer. Delhi musela opustit ústeckou zoo poté, co lékař před třemi lety utratil její parťačku, slonici Kalu (†34). Tak kvůli nemoci několikrát upadla a nedokázala se už postavit na nohy. Po jejím odchodu Delhi psychicky strádala.

Nahradí ji orangutani

Po odchodu Delhi, která v ústecké zoo strávila 35 let, projde její výběh v horní části areálu úpravami. Pak se do něj nastěhují orangutani bornejští a další ohrožené druhy asijské fauny.



Přečtěte si
nemocna
27. 8. 2022 • 22:26

Chudák slonice psychicky strádala že přišla o partačku a ted snad nebude psychicky strádat? když se ocitla po tak dlouhé cestě tak daleko v cizím prostředí mezi cizími lidmi a nový ošetřovatel? na stáří jste se jí zbavili místo aby dožila ve známém prostředí s péčí svého ošetřovatele, stačilo jí pořídit nějakou slonici aby měla opět kamarádku a nebyla smutná, myslíte si že když jí dopřejete stáří v rezervaci být volně a bez lidí když byla po celý život uzavřená v ubikaci a výběhu že je to pro ní skvělé stáří? bude tesknit ještě víc a může kvůli tomu dříve uhynout jste bezcitní a lhostejní jde Vám jen o prachy a nové zvířata jak nalákat lidi do zoo

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.