Evropští ministři se shodli na pomoci v krizi: EU »zkasíruje« zisky výrobců | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Evropští ministři se shodli na pomoci v krizi: EU »zkasíruje« zisky výrobců

Jozef Síkela
Jozef Síkela (Foto Aha! – J. Poláček)

Rekordní ceny elektřiny a plynu donutily evropské ministry průmyslu hledat cestu ven z energetické krize. Ačkoliv nenašli shodu na zastropování cen plynu z Ruska, chtějí využít obří zisky energetických firem.

I přes to, že každá evropská země má jiné požadavky, státy se nakonec přeci jen včera na něčem dohodli. Jak oznámil po jednání šéf průmyslu Jozef Síkela (55, za STAN), země využijí nečekaných zisků producentů energie z levnějších zdrojů na pomoc spotřebitelům.

Na zastropování ceny ruského plynu ale ministři shodu nenašli. I tak ministr práce Marian Jurečka (41, KDU-ČSL) včera serveru iDnes oznámil, že vláda by o zastropování cen energií alespoň na národní úrovni mohla rozhodnout už v pondělí.

Přečtěte si
pravlast
11. 9. 2022 • 23:37

Pšoukela se halasně chlubí svým vyjednavačským uměním,ale vyjednáno není NIC.Navíc jestli má něco platit od nového roku,je to aspoň půl roku pozdě a spousta podniků,firem a podnikatelů skončí.Madeta to má spočítané.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.