Verdikt soudu: Za smrt souseda nemůže! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Verdikt soudu: Za smrt souseda nemůže!

Šimon S. seděl u soudu se založenýma rukama.
Šimon S. seděl u soudu se založenýma rukama.  (Foto Aha! – Michal Charbulák)

Prudce strčil na chodbě domu v Jablunkově na Frýdecko-Místecku do souseda (†77) a muž v nemocnici zemřel! Soud včera útočníka Šimona S. (20) zprostil obžaloby.

Nešťastná událost se odehrála v prosinci 2020 na chodbě domu. Šimon S. vyběhl po hádce s matkou z bytu a tam ho zadržel soused. „Co tu křičíš?“ ptal se. Mladík ho však odstrčil, senior narazil hlavou o stěnu a zemřel na krvácení do mozku! „Byla to nešťastná náhoda. Nejsem násilný člověk, je mi to líto,“ kál se před soudem útočník.

Soud jeho argumenty nakonec vyslyšel. Osvobozující rozsudek zdůvodnil tím, že mladík podle všeho neměl v úmyslu způsobit muži jakoukoli újmu na zdraví. Státní zástupkyně, která původně navrhovala pro Šimona S. nepodmíněný trest vězení v trvání pěti let, se na místě odvolala. „Snad to dopadne dobře i u vrchního soudu,“ nechala se slyšet po přelíčení mladíkova matka, která synovi prý odpustila.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.