Žena spala a synáčci vyrazili do města: Šli 200 metrů na autobus! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Žena spala a synáčci vyrazili do města: Šli 200 metrů na autobus!

Malí výletníci došli až na tuto autobusovou zastávku.
Malí výletníci došli až na tuto autobusovou zastávku.  (Foto Aha! – Kateřina Moravcová)

Skočit do autobusu a odjet bůhví kam. Takový plán překazili dvěma malým rošťákům (3 a 4) v Karlových Varech městští strážníci a všímavý řidič autobusu MHD.

Kluci kvůli svému nízkému věku vzbudili na zastávce ve čtvrti Rybáře v Karlových Varech nebývalý rozruch. Bylo totiž kolem 18 hodiny večer a oni si nebojácně vykračovali po ulici bez doprovodu dospělého. Odkud přesně šli, policisté kvůli ochraně osobních údajů tají. Jisté však je, že od autobusové zastávky, ke které dopochodovali, je od jejich bydliště dělilo celých 200 metrů. Karlovarskou čtvrtí Rybáře navíc vede frekventovaná silnice, kterou klučíci přešli. Měli proto obrovské štěstí, že neskončili pod koly některého z rozjetých aut. Malí výletníci nenechali chladným řidiče autobusu MHD, který nelenil a vytočil tísňovou linku strážníků.

Hledali maminku

„Kolegové se dali s hochy do řeči, chlapci byli však zmatení. Nevěděli, kde mají maminku, ani kde bydlí,“ popsal Aha! velitel městských strážníků Marcel Vlasák.

Prý usnula

Přivolaná sociální pracovnice si ale okamžitě věděla rady. Rodinu i její bydliště velmi dobře znala, jelikož všichni se v hledáčku sociálky ocitli už v minulosti. Matka chlapců vysvětlovala, že usnula a děti se jí vytratily z bytu.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.