Břasy u Rokycan: Větev jasanu zranila řidičku | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Břasy u Rokycan: Větev jasanu zranila řidičku

Na projíždějící auto spadla část vzrostlého stromu.
Na projíždějící auto spadla část vzrostlého stromu.  (Foto HZS, ČTK/David Taneček)

Příroda znovu ukázala svou nevyzpytatelnost a sílu. Jen pár dní po pádu smrku, který v neděli v Krkonoších zabil tři lidi, se ulomila část vzrostlého listnatého stromu a dopadla na vůz Škoda Rapid. Zranil ženu (36), která seděla za volantem. Stalo se tak u zámečku Kříše nedaleko Břas na Rokycansku.

Bezvětří a příjemné letní ráno. Tak to vypadalo včera u Břas na Rokycansku. Po silnici ve směru od obce Vranovice projížděla kolem plotu zámečku žena v zelené škodovce, její jízdu zastavila prudká rána. Na čelní sklo jí spadla mohutná větev vzrostlého jasanu ze zámeckého parku. Větev se překulila přes střechu auta a to pod sebou uvěznila.

„Řidička utrpěla středně těžká zranění a sanitka jí převezla na urgentní příjem Fakultní nemocnice v Plzni,“ řekl Aha! Vítězslav Sladký z krajské záchranky. Proč se neštěstí stalo, teď šetří policisté z Rokycan. Možností je několik. Strom byl nahnilý a kvůli tomu se větev odlomila. Jasan mohla narušit i pondělní bouřka doprovázená silným větrem a vydatným deštěm, která se tudy přehnala. Nebo mohlo jít o kombinaci obou těchto faktorů. „Škoda na vozidle je okolo 210 tisíc,“ uvedla policejní mluvčí Dagmar Brožová. Hasiči strom rozřezali a uklidili.

Přečtěte si
Jan Kocián
25. 6. 2022 • 21:55

Co předpovídala expertní bouřková skupina ČHMÚ včera večer na dotaz, zdali bouřky dorazí i do Prahy? Parafrázuji:

"Těžko říct. Pásmo bouřek není moc kompaktní, postupuje jen zvolna. Nad jižními Čechami ještě víc zeslábne kvůli nevhodným podmínkám."
------------
ČHMÚ v den výročí selhal úplně stejně jako při tornádu. Míra selhání jako při tornádu postihne ČHMÚ cca 2x do týdne, ale nikdo si to neuvědomí, protože toto pochybení se většinou obejde bez materiálních škod.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.