České jahody od farmáře u vás doma už do 6 hodin

Voňavé a sladké jahody z od českého farmáře najdete v prodeji na Rohlik.cz až do září. Jahodová sezóna je v plném proudu a ať už jahodám dáváte přednost se šlehačkou nebo rádi pečete, mějte na paměti, že vždy rozhoduje čerstvost. Proto si v Rohlíku dávají záležet, aby vám už za šest hodin dodali ty nejčerstvější kousky od lokálních pěstitelů, které ještě ráno spokojeně visely na keříku.
Vraňanské jahody aneb z pole rovnou na stůl
Pěstírna navazující na rodinnou tradici funguje už od roku 1998. Na 300 hektarech pěstují řadu celou řadu jahodových odrůd, včetně sazenic, a využívají ty nejnovější technologie. Kromě toho se Vraňanech věnují i pěstování dalšího ovoce nebo výrobě džemů. Na Rohlik.cz nyní koupíte ty nejčerstvější jahody i další ovoce a zeleninu nejen z Vraňan, a to za ty nejlepší ceny.

Jahodová marmeláda - jde to i bez cukru
Namažte si hlad na chleba vlastnoručně vyrobenou marmeládou! Na Rohlíku vám jistíme záda a všechno vybavení, které k výrobě marmošky potřebujete, pro vás máme pěkně na jednom místě. A jde to i zdravě bez cukru.
- Jahody omyjeme a zbavíme stopek. Vložíme je do hrnce, ve kterém budeme marmeládu vařit a rozmačkáme je nebo rozmixujeme tyčovým mixérem. Přidáme čekankový sirup a špetku soli, která zvýrazní přirozenou sladkost ovoce.
- Zapneme plotýnku, přivedeme k varu a následně přisypeme citrusový pektin. Necháme dvě minuty probublávat a ihned plníme do horkých sklenic. Zavíčkujeme a nyní máme dvě možnosti.
- Sklenici otočíme dnem vzhůru a necháme 5 minut odpočinout, následně otočíme zpět. Marmeládu uchováváme v lednici a spotřebujeme co nejdříve.
- Nebo naplněné sklenice zavaříme 15 minut na 85 °C. Zavařenou marmeládu není třeba uchovávat v lednici.
České jahody jsou unikátní svou vůní, chutí i strukturou. Nevypadají sice tak dokonale jako ty dovozové, ale zato jsou plné chuti a voní na dálku. |