Koronavirová katastrofa v KLDR: Kim léčí covid slanou vodou! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Koronavirová katastrofa v KLDR: Kim léčí covid slanou vodou!

Kim Čong-un radí nemocným kloktat.
Kim Čong-un radí nemocným kloktat. (Reuters)

Ještě před dvěma týdny prý neměla Severní Korea jediný případ koronaviru v zemi, teď tam registrují přes 2,6 milionu lidí s covidem. A čísla dál raketově stoupají!

Diktátor Kim Čong-un (38) označení covid-19 odmítá a tvrdí, že jeho lid sužuje »horečka«. S první takovou se údajně KLDR s 25 miliony obyvateli setkala teprve 12. května a od té doby hlásí přes 200 tisíc nově nakažených denně.

Zemi, jejíž zdravotnictví patří k těm nejhorším na světě, chybějí léčiva, zdravotnický materiál či přístroje. Kim proto lidem radí řešit »horečku« bylinným čajem, kloktáním slanou vodou a použitím slabších přípravků tišících bolest. Nad podobnými radami ale experti ze Světové zdravotnické organizace (WHO) jen kroutí nevěřícně hlavou a varují, že nekontrolované šíření nákazy by mohlo vést ke vzniku nových, smrtelnějších variant koronaviru.

I přesto ale KLDR vakcíny proti covidu nechce. „Nabídli jsme vakcíny nejenom Severní Koreji, ale i Číně a jsme připraveni jim je okamžitě poskytnout. Nedostali jsme odpověď,“ uvedl americký prezident Joe Biden (79). Předtím už země odmítla nabídku vakcín z programu COVAX určeného chudším státům. Soudruh Kim se místo toho nechal slyšet, že některým dělníkům rozdal své ochranné pomůcky, takže teď podle tamní propagandy povstávají jako bájný Fénix z popela... Mnozí ale jeho slovům o příznivém obratu nevěří. Stejně tak nevěří tomu, že se covid v zemi neobjevil už mnohem dříve.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.