Zkasíroval covidovou pomoc za 463 Japonců: 8,4 milionu rozházel v kasinu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Zkasíroval covidovou pomoc za 463 Japonců: 8,4 milionu rozházel v kasinu

Balík jenů je fuč.
Balík jenů je fuč. (Foto ara)

Za chyby se platí! To si teď může opakovat japonská správa, která v rámci covidové pomoci OMYLEM vyplatila nejmenovanému muži asi 8,4 milionu korun. Ty měly původně mířit k celkem 463 pandemií stožených lidí. Jenže než se na omyl přišlo, mladík všechny peníze prohrál!

K chybě došlo v jihojaponském městě Abu, kde úředníci rozdělovali peníze, které získali v rámci vládního programu na podporu nízkopříjmovým domácnostem zasažených pandemií. Jenže místo toho, aby se z pomoci těšilo 463 lidí v nouzi – každý měl dostat 100 tisíc jenů, tedy přes 18 tis. Kč – došlo k chybě a celá suma přistála začátkem dubna na kontě 24letého mladíka. Novopečený milionář tak vyrážel pravidelně k bankomatu a denně si z konta zběsile vybíral statisícové sumy.

Po dvou týdnech na něj však udeřily úřady! „Nejde to vrátit zpět. Nebudu utíkat. Za svůj zločin zaplatím,“ dušoval se zpočátku mladík. Následně se však ukázalo, že už stačil všechny peníze rozfofrovat sázením a hraním v on-line kasinech! „Momentálně ty peníze nemám a nemám ani nic jiného, co by mělo větší hodnotu. Je opravdu těžké to vrátit,“ vzkázal Japonec úředníkům přes svého právníka. A i když opakovaně slíbil, že s nimi bude spolupracovat, nakonec se vypařil. Správa města Abu už na něj proto podala žalobu a žádá po všechny peníze včetně soudních výloh vrátit. Starosta Norihiko Hanada se mezitím omluvil obyvatelům za chybu a uvedl, že všichni ti, kteří měli pomoc původně dostat, ji už mají v plné výši.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.