Zabila matka novorozeného chlapečka?! Tělíčko našli ve křoví | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Zabila matka novorozeného chlapečka?! Tělíčko našli ve křoví

„Takhle vzala větve a snažila se balíček s tělem dítěte zamaskovat. Jen pár metrů od stanu,“ tvrdí Pavel B.
„Takhle vzala větve a snažila se balíček s tělem dítěte zamaskovat. Jen pár metrů od stanu,“ tvrdí Pavel B. (Foto Aha! – Robert Klejch, David Malík)

Porodila Renata (39) chlapce, zabalila ho do hadru a odložila do křoví? Její kamarádi, kterým se nezdálo tvrzení, že si novorozeně odnesla náhradní matka, na ni zavolali policii. Za vraždu v Praze-Košířích hrozí matce výjimečný trest.

Děsivý případ rozplétají od středečního večera kriminalisté 1. oddělení, kteří vyšetřují násilné trestné činy. „Za jakých okolností dítě zemřelo, musí objasnit soudní pitva,“ řekla policistka Violeta Siřišťová. Podle informací Aha! mohlo dítě zemřít již minulý týden v sobotu a pět dní jeho tělíčko leželo na místě, kam ho matka-vražedkyně ukryla. Tvrdí to muž, jehož kamarádka případ oznámila a bydlí kousek od stanu, ve kterém žena zřejmě rodila.

„Už v sobotu nám Renata říkala, že má porod za sebou. Když jsme se vyptávali, bylo nám divné, co říká,“ vylíčil deníku Aha! Pavel B. (35), který znal matku dítěte sice jen od pátku, zato ji vídal každý den, než na místo přijeli kriminalisté. „Bydlíme tu ve stanech a ona sem přišla za kamarádkou, že nemá kam jít. Byla těžce závislá na pervitinu,“ tvrdil muž.

Pavel B. (35): Porodila předčasně a lhala nám

Pavel B., kterého si policie odvezla na výslech, tvrdí, že si matka novorozence podivně vymýšlela. „Tvrdila, že rodila v nemocnici a že si dítě ihned odnesla jiná žena. To nám bylo divné, protože už dříve povídala o tom, že má rodit až za šest týdnů. Takže by to dítě bylo přece v inkubátoru a nikdo by ho nikam nesměl odnášet,“ řekl Aha! Pavel s tím, že kamarádka jejich podezření ohlásila, a proto se na místě objevili kriminalisté.

Akce ve středu

Ve středu večer policie uzavřela pražskou ulici Na Popelce. Na místě našla mezi stromy zabalené mrtvé tělíčko novorozeného chlapce. Zasahoval zde koroner, ale i záchranná služba. „Odvezli jsme ženu na gynekologické vyšetření do motolské nemocnice,“ uvedla její mluvčí Jana Poštová.

Podobný případ v Kroměříži?!

Minulý týden upozornil lékař v Kroměříži policii na pacientku (24), kterou ošetřoval. Krvácela po předchozím porodu a neměla dítě. Novorozeně policisté stále nenašli. „Probíhají znalecké posudky, vyhodnocují se stopy. Případ stále vyšetřují kriminalisté krajského ředitelství jako trestný čin vraždy,“ řekla včera policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

Dejte jim naději

Čekáte dítě a nechcete ho? Ženy mohou v Česku anonymně porodit v nemocnici. Případně mrňouska odnést do babyboxu, u nás jich je 81. Nebo volat nonstop linku 602 305 139, dítě si pak sociální pracovníci opět anonymně převezmou.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.