Běžkyni na lyžích hrozí pokuta: Foto v chráněné oblasti! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Běžkyni na lyžích hrozí pokuta: Foto v chráněné oblasti!

Česká reprezentantka má co vysvětlovat.
Česká reprezentantka má co vysvětlovat. (Foto ara)

Na pořádný průšvih si údajně zadělala česká reprezentantka v běhu na lyžích Sandra Schützová (30). Při svých toulkách Krkonošemi se vyfotila v přísně chráněné oblasti Čertova rokle na Studniční hoře v Obřím dole a pak se tím ještě pochlubila na internetu!

„Vedli jsme zkrácené správní řízení, které jsme již ukončili vydáním příkazu. Pokuta může být až do 100 000 korun, verdikt ale není pravomocný. Pokud by proti příkazu podala takzvaný odpor, začne běžet klasické správní řízení s výslechy, předkládáním důkazů a podobně,“ řekl mluvčí Správy KRNAP Radek Drahný. Podle České televize je hříšnicí běžkyně na lyžích Sandra Schützová. Ona sama však nařčení z porušení klidové oblasti v srdci národního parku odmítá a tvrdí, že fotka vznikla na blíže neupřesněném místě.

Ven z nominace

Schützová se dostala do povědomí veřejnosti v únoru, kdy kvůli vyškrtnutí z nominace na olympijské hry tvrdila, že jí lyžařský svaz křivdí. Svaz nařčení odmítl a krok odůvodnil nedostatečnou výkonností.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.