Velikonoční dekorace na poslední chvíli: Výzdoba za 5 minut 12 | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 8. května 2024

Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor

Velikonoční dekorace na poslední chvíli: Výzdoba za 5 minut 12

Na Velikonoce se těší hlavně děti
Na Velikonoce se těší hlavně děti (Foto scom)

Zítra je Velikonoční pondělí, a vy ještě nemáte vhodnou dekoraci? Vůbec nic se neděje. Připravili jsme pro vás pár jednoduchých návodů, se kterými vše zvládnete lehce, bez stresu, chození po obchodech, a hlavně – se skvělým výsledkem!

1. Velikonoční strom

Efektní a přitom skutečně snadná dekorace, která bude dominovat velikonočně prostřenému stolu. Stačí přitom vyrazit kamkoliv do přírody a přinést si větvičku, mech a kulatinu nebo jiný kousek dřeva, který bude sloužit jako základna. Větev do základny navrtejte nebo přilepte tavnou pistolí a nazdobte mechem. Mech tavnou pistolí nalepte také dle libosti na větvičky a pak už jen dozdobte podle vlastní fantazie. Chybět by neměly kraslice, ale můžete přidat také barevné stužky či jiné jarní přízdoby, které vám doma »skočí« pod ruku.

2. Vázičky a svícny ze skořápek

Co může být více velikonočního, než skořápka od (slepičího) vajíčka? Navíc každý je má doma, obzvláště na Velikonoce. Vaječné skořápky ideálně poslouží jako vázičky na první jarní květinky, ale můžete do nich také nalít vosk nebo umístit čajovou svíčku a použít je jako svícínky. Hezké je, pokud to vzájemně nakombinujete. Není potřeba ani nijak extra přemýšlet nad držákem, nejvhodnější je obyčejné plato od vajíček (to můžete nechat tak jak je, nebo ho natřít třeba temperami či akrylovými barvami).

3. Věnec z proutků

Rychlá a krásná, přitom stále navýsost přírodní dekorace vznikne smotáním několika větviček čerstvě ustřižené vrby. Vytvořený věneček umístěte třeba na dortový stojan, aby měl možnost se na stole hezky vyjímat. Vnitřek věnce pak dozdobte jarními cibulovinami, mechem a samozřejmě malovanými vajíčky.

4. Z mechu a kapradí

Tento věnec vám domů přinese jaro a vůni lesa. Je tak jednoduchý a přitom tak krásný. K jeho výrobě potřebujete pouze polystyrenový nebo slaměný základ na věnec, který omotáte mechem a připevníte vazačským drátkem. Vnitřek pak dozdobíte vajíčky dle libosti a ptačími pírky. Zabere vám to pár chvil a radost bude dělat ještě dlouho po Velikonocích.

5. Ušák z ubrousku

Přemýšlíte, jak originálně založit sváteční stůl? Nechte se inspirovat naším roztomilým zajíčkem! Co k tomu potřebujete? Pouze ubrousek, ideálně látkový – bude se vám s ním lépe pracovat a také je slavnostnější, malované vajíčko a fix. Nezapomeňte zajdovi namalovat obličej, aby stolovníky potěšil.

6. Zvířátka z ruliček

Máloco je tak vděčné k tvoření, jako ruličky od toaletního papíru. Dá se z nich vykouzlit všechno možné i nemožné, takže nikoho asi nepřekvapí, že i velikonoční zvířátka. Potřebovat budete jen barevné papíry, lepidlo, nůžky, fix a v neposlední řadě také šikovné ruce. K jejich výrobě nezapomeňte přizvat také děti.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.